Hlavní navigace

Xiaomi uvádí novou řadu Mi CC. Zaměří se na foťáky

24. 6. 2019

Sdílet


Čtvrtý největší výrobce smartphonů představil novou řadu mobilů Mi CC. Céčka v názvu znamenají camera + camera, Xiaomi se totiž chce zaměřit na kvalitní foťáky na přední i zadní straně. Písmena ale mají symbolizovat také chic, cool, colorful a creative, zkrátka všechna pozitivní adjektiva začínající na C.

Lei Jun, šéf a zakladatel Xiaomi, říká, že Mi CC cílí především na mladší uživatele. Doplní tak špičkové modely Mi a experimentální Mi Mix. Xiaomi připomnělo i oddělení Redmi pod zvláštní značku. Co už však nezmínilo, je série Mi Max, neboli phablety střední třídy. Je možné, že jejich produkci firma ukončí stejně jako v minulosti sérii Mi Note.

Šušká se, že prvním zástupem nové řady by měl být telefon Mi CC9 (další recyklát Mi 9), ale Xiaomi zatím žádný konkrétní model nepředstavilo. Dle posledních drbů se tak stane až příští týden. Na vývoji Mi CC se bude podílet i společnost Meitu. To je bývalý výrobce mobilů, který se rovněž zaměřoval na mládež. Firma se ale dostala do finančních problémů a Xiaomi ji koncem loňského roku odkoupilo.

Zdroj: Xiaomi

Byl pro vás článek přínosný?