Hlavní navigace

Xiaomi otevírá další trh. Začalo prodávat chytrou čističku vzduchu propojenou s mobilem

10. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Rychle rostoucí čínské značce nestačí jen smartphony, tablet, televizor a síťové prvky. Stejně jako konkurenční Samsung nebo LG bude prodávat i jinou elektroniku do domácnosti. Včera Xiaomi představilo čističku vzduchu s prostým názvem Mi Air Purifier.

Zařízení s půdorysem o velikosti papíru A4 vypadá hodně sexy. Trochu jako reproduktor. Pomocí dvou ventilátorů a filtračního systému se však bude starat, aby v domácnosti byl čistý vzduch. Dokáže prý zachytit 100 % poletujících chlupů, vlasů, prachu a jiných větších částeček, 99,99 % částic PM 2,5 (velikost pod 2,5 mikrometru) a 91 % formaldehydu a jiných škodlivých substancí.

Mi Air Purifier za hodinu vyčistí 406 m³ vzduchu, za minutu necelých 7000 litrů. Výkonu má tolik, že nasaje prach z místnosti o rozloze až 48 m². S třímetrovým stropem by byl objem takové místnosti 144 m³. V ideálním případě by tak Xiaomi vzduch v celé místnosti vyfiltrovalo za zhruba 20 minut.

 

Čistička komunikuje se smartphonem přes Wi-Fi. Na displeji lze kontrolovat kvalitu vzduchu a také regulovat výkon (rychlost ventilátorů). Na mobil rovněž přijde notifikace, když bude potřeba vyměnit filtry. Mi Air Purifier se začne prodávat v Číně za 899 juanů (asi 3200 Kč bez DPH), nové filtry budou za 149 juanů (540 Kč).

Zdroj: MIUI

Byl pro vás článek přínosný?