Hlavní navigace

Xiaomi představilo svou první myš. Vypadá to na ergonomické peklo

9. 11. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínská společnost v létě představila vlastní notebook, takže bylo otázkou času, než se vrhne i na potřebné příslušenství. První vlaštovkou je myš nazvaná prostě Mi Mouse. Využívá laserový snímač s udávanou přesností 1200 dpi a k počítači se připojuje bezdrátově. Jednak pomocí rádiového vysílače do USB a jednak pomocí Bluetooth 4.0. Díky tomu může fungovat se dvěma zařízeními „současně“, na spodní straně je přepínač.

Xiaomi Mi Mouse
Xiaomi Mi Mouse 

Mi Mouse vsadila na drobné rozměry i hmotnost, je to ostatně primárně myš pro notebooky. Měří 110 × 57 × 24 mm, a 78 gramů a je vyrobena z hliníku. Napájí ji dvě AA baterky. Tvar je vhodný pro leváky i praváky. Vhodný ale možná není správné slovo, ergonomie myši zcela chybí, podobně jako myši od Applu připomíná mýdlo. Mi Mouse obsahuje dvě tlačítka a klikatelné kolečko.

Xiaomi Mi MouseXiaomi Mi Mouse 

Xiaomi bude myšku prodávat od tohoto týdne za 99 juanů (350 Kč). Cena hraje prim, díky ní. duálnímu připojení a všudypřítomným čínským obchodům s bezplatnou dopravou by Mi Mouse mohla být populární také v Evropě.

 

Zdroj: Xiaomi via GSM Arena

Byl pro vás článek přínosný?