Hlavní navigace

Xiaomi v Evropě konečně spustí oficiální obchod. Ale v telefony v něm prodávat nebude

Sdílet

Zdroj: Redakce

Šéf Xiaomi pro globální trh, exgoogler Hugo Barra, na konferenci v Barceloně prozradil, že jeho firma plánuje v Evropě spustit oficiální prodej. Před měsícem Xiaomi slíbilo otevření obchodu také v USA, ale jak americký, tak i evropský katalog se budou muset obejít ten telefonů. Xiaomi zde chce zatím prodávat jen příslušenství jako náramek Mi Band, sluchátka, powerbanky apod.

Xiaomi Mi4
Xiaomi Mi4

Xiaomi se daří telefony prodávat, i když zatím západní trh ignoruje. Největší zájemci si telefony kupují z šedého dovozu. Proč se ale Xiaomi tolik bojí rozšiřování? Napadá mě strach z množství žalob. Telefony a systémy od Xiaomi se iPhonům podobají rozhodně více než ty od Samsungu a dobře si pamatujete, na kolika frontách spolu Apple se Samsungem dodnes bojují.

 

V jihovýchodní Asii je navíc největší prodejní potenciál. Xiaomi má pobočky v Číně, Hongkongu, Malajsii, Indii, Indonésii, Singapuru, na Filipínách a Tchaj-wanu, tj. v zemích, kde žije 44 % světové populace. Západní trh má větší nákupní sílu, ten východní to ale dohání počtem potenciálních zákazníků.

„Rádi bychom vstoupili do USA, ale teď to zdaleka není naše nejvyšší priorita,“ řekl Hugo Barra. Datum startu nebo země, ve kterých bude Xiaomi prodávat příslušenství, Barra zatím tají.

Zdroj: Cnet

Byl pro vás článek přínosný?