Hlavní navigace

Xigmatek uvádí povedenou mATX skříň. Dokáže překonat Bitfenix Prodigy M?

1. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Počítačové skříně od Xigmateku patří mezi oblíbené produkty. Za málo peněz nabídnou kvalitní konstrukci, dobré vnitřní uspořádání a v neposlední řadě i pěkný design. Nyní se na trh dostává nový model s označením Aquila, který je určen především pro výkonné PC založené na základní desce formátu micro ATX.

Xigmatek Aquila

Rozměry novinky dosahují 265 × 390 × 403 mm, hmotnost zatím výrobce nezveřejnil. Pro pevné disky jsou připraveny dva koše. První je umístěn za předním panelem a pojme dva 3,5" disky. Druhý najdete vedle pozice pro napájecí zdroj a můžete do něj osadit dva 2,5" disky. Xigmatek potěšil i majitele optických mechanik, jednu 5,25" pozici najdete na čelním panelu.

Pro rozšiřující karty jsou k dispozici čtyři sloty. Maximální podporovaná délka karet je 330 mm. Samozřejmostí je bezšroubková montáž. Pro ventilátory jsou k dispozici čtyři pozice. Na zadní straně skříně je osazen bíle podsvícený 120mm ventilátor. Další větrák můžete osadit dopředu a dva kusy i do stropu skříně. Konektory USB 3.0 a konektory pro audio mají své místo na levém boku skříně. Tlačítko pro spuštění je osazeno na horní stranu.

DT24

Hráči a zákazníci, kteří své počítače často přenášejí, jistě ocení masivní madla, jež obepínají celou skříň. Inspirace designem skříně Bitfenix Prodigy M je zřejmá na první pohled. Xigmatek Aquila bude dostupná ve dvou barevných variantách – bílé a černé. Dostupnost ani cenu zatím bohužel neznáme, ale odhadujeme, že se bude pohybovat kolem 2500 Kč.

Zdroj: Xigmatek

Byl pro vás článek přínosný?