Hlavní navigace

YouTube dostalo nastálo responzivní přehrávač. Velikost volí automaticky

30. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přehrávač na YouTube je definitivně responzivní. Testovací funkce se stala běžnou součástí populárního portálu s videy. Funguje to jednoduše tak, že měníte velikost okna prohlížeče a video se tomu přizpůsobuje. Co mohu tvrdit z testu na full HD monitoru, velikosti jsou prakticky jenom dvě.

Tip: YouTube opravdu chystá placenou hudební službu a smaže přitom spousty klipů

Na monitoru s rozlišením 4k by se možná ještě zvětšilo, když YouTube záleží na dostupném místu v okně. Většina lidí nicméně zažije pouze dvě velikosti. Znamená to, že ručně přehrávač nezmenšíte, pokud nezmenšíte i prohlížeč. Stále však máte na výběr ze dvou režimů, mezi nimiž se přepínáte ručně.

 

Ten druhý klade větší důraz na samotné video, přičemž pod přehrávačem uvidíte černý pruh. Táhne se od jedné strany okna ke druhé. S tím, jak se okno zvětšuje, se rovněž automaticky volí lepší a lepší kvalita, pokud je tedy dostupná. Pravděpodobně jste si novinek již všimli, případně se podívejte na instruktážní video.

Někteří lidé si už stěžují, že jejich připojení nezvládne vyšší kvalitu videa, takže třeba 360p vypadá po zvětšení špatně. Počítám s tím, že se jedná o minoritní část uživatelů. Jste s přehrávačem reagujícím na velikost okna spokojeni? Také byste měli rádi zpátky volbu pro přivolání menšího přehrávače?

Zdroj: Google via Google Operating System

Byl pro vás článek přínosný?