Hlavní navigace

Ruská pohádka má rekord a vystřelila mezi nejsledovanější videa na YouTubu

22. 1. 2019

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před šesti lety se korejskému rapperovi, který si říká PSY, podařilo se skladbou Gangnam Style jako prvnímu vytvořit video, které by na YouTubu dosáhlo miliardy zhlédnutí. Od té doby číslo ztrojnásobilo, ale na první místo to již zdaleka nestačí. Miliardových hitů je více než 100. Přes 30 videí má více než dvě miliardy zhlédnutí. Nejúspěšnější je dva roky starý videoklip Despacito, který se brzy přehoupne přes šest miliard.

Wikipedia vede žebříček 100 nejsledovanějších videí a zajímavé je, že v naprosté většině jde o hudební videoklipy. Ve stovce jsou také jednotky písničkových/karaoke pořadů pro děti. Jedno video se v seznamu vymyká. Jde o ruskou animovanou pohádku Máša a medvěd, konkrétně díl Recept na katastrofu. Ten již přepočítává 3,4 miliardy zhlédnutí a na pátém místě se drobným náskokem dostal právě před Gangnam Style.

Proč zrovna tahle pohádka a tenhle díl, na to nikdo nemá odpověď. Tvůrci ze studia Animaccord ale vzali YouTube útokem a seriál tam mají v původním znění i angličtině. Hitem je právě ona ruská verze, dokonce se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů coby nejsledovanější animák na YouTubu. Ano, už se zaznamenávají i takové kategorie…

Pohádka byla přeložena do 25 jazyků a vysílaná ve více než 100 zemích. Mášu a medvěda v Česku vysílala Česká televize, seriál je dostupný i na Netflixu.

Byl pro vás článek přínosný?