Hlavní navigace

YouTube na iPad umí využít nový multitaskingový režim. Bohužel ale ne PIP

23. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google vydal pro iOS aktualizovaný YouTube ve verzi 11.10. Novinky se týkají výhradně iPadů. Hlavně stránka je kompaktnější, neboť čtyři hlavní ikonky pro přechod mezi kartami se vměstnaly do hlavní lišty. Dříve byly stejně jako na iPhonu až pod lištou.

Nový vzhled
Nový vzhled

YouTube již také podporuje nové multitaskingové režim iOS 9. Jenže Google evidentně nepochopil, k čemu je uživatelé chtějí. Dostupný je režim Split View, při které se obrazovka tabletu rozpůlí na dvě aktivní okna. V jednom může být například prohlížeč, v druhém přehrávač. Podporuje i Slide Over, který z pravé strany vytáhne úzké okno s přehrávačem a zneaktivní hlavní okno.

Slide OverSplit View
Slide Over | Split View 

Jenže chybí ten nejužitečnější – Picture in Picture. Předchozí režimy zbytečně plýtvají místem, protože videa zobrazí jen v úzkém proužku obklopeným černým letterboxem. Videopřehrávač si přitom vyloženě říká o PIP, který by vložil maličké okno s videem do rohu hlavního (stále aktivního) okna. Obávám se, že to YouTube nepodporuje proto, že by nejspíš nedokázal do takových videí naservírovat reklamu.

Byl pro vás článek přínosný?