Hlavní navigace

YouTube po vzoru Amazonu a Netflixu bude také streamovat HDR video [CES]

13. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

LG, Samsung, Sony nebo Panasonic letos představily novou generaci televizorů s rozlišením 4K s podporou HDR (high dynamic range) videa. Připravují se tak na nové filmové nosiče Ultra HD Blu-ray, které kromě vyššího rozlišení přinesou věrnější barevné podání (10 bitů na kanál) a vyšší snímkovou frekvenci. Obsah ve vyšší kvalitě nebude dostupný jen na polykarbonátových kotoučích, ale také na internetu. 

Nový přehrávač

Již před rokem ohlásily podporu HDR videa filmové služby od Amazonu a Netflixu. Teď se k nim přidává i YouTube. Čech Robert Kyncl, obchodní ředitel největší streamovací služby světa, to oznámil na veletrhu CES. Kdy přesně s HDR dočkáme a kde všude bude dostupné, to zatím nevíme.

YouTube nicméně pokračuje v brzkém nasazování nových technologií. Loni zavedl 360° videa, 4K s 60 snímky za sekundu nebo dokonce 8K video. Osobně bych více ocenil, kdyby také výrazně zvýšil datový tok videa. I u profesionálních videí, například filmových trailerů, je kvalita dost bídná. Na velké obrazovce je vidět spousta artefaktů a neostrý obraz.

 

Zdroj: Mashable

Byl pro vás článek přínosný?