Hlavní navigace

YouTube dokáže automaticky vytvořit titulky i u živého videa

27. 2. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Titulky je možné na YouTube vkládat již od roku 2006. Tři roky nato Google přidal i titulky generované tvořené automaticky pomocí rozpoznávání hlasu. Firma tuto technologii za oněch devět let několikrát vylepšila a minimálně v angličtině je již velmi použitelná.

Přesnost a rychlost zpracování už je navíc tak dobrá, že Google umí generovat titulky i u živě vysílaného videa. Novinka je zatím dostupná pouze v angličtině, ale později by se měla dostat i do dalších devíti jazyků, kde již funguje zpětná tvorba titulků. Čeština mezi nimi není, přestože Google umí česky velmi dobře. Ostatně diktovat můžete i v jeho klávesnici pro Android.

YouTube vytvoří titulky i u živého videa YouTube vytvoří titulky i u živého videa

Od roku 2009 již YouTube automaticky vytvořil titulky k více než jedné miliardě videí. Denně tyto titulky pomáhají při sledování 15 milionů videí.

Živé streamování s titulky není jedinou novinkou YouTubu. V záznamech živých přenosů nově zůstane i chat. Příspěvky v něm budou naskakovat ve stejné době jako při původním přenosu. Živá videa navíc půjde štítkovat pomocí geotagů, takže vám YouTube najde vysílání, která se nacházejí blízko vás.

PS: A když už jsme u těch titulků, znáte náš sesterský web videačesky.cz? Na něm najdete nejlepší videa z YouTubu přeložená do češtiny.

Byl pro vás článek přínosný?