Hlavní navigace

Z Shieldu bude ještě lepší přehrávač. Dostane Plex server a bude se chovat jako NAS

10. 6. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nvidia Shield, herní konzole i výkonný videopřehrávač postavený na platformě Android TV, se již brzy bude prodávat také v Česku. Na oficiální prodej jsme sice museli čekat déle než rok, ale to nevadí. Shield ještě nemá nástupce a hlavně mu Nvidia dopřává výbornou podporu, takže krabička pravidelně dostává nové funkce.

Nvidia Shield konečně v Česku

Momentálně v Nvidii připravují aktualizaci Shield TV 3.2, která přinese podporu 4K videa na YouTubu s 60 snímky za sekundu, Netflix v HDR a průchozí zvuk Dolby Atmos. Přes HDMI-CEC bude navíc možné vypnout televizor spolu s přehrávačem.

" frameborder="0" height="360" width="640">

A teď již také víme, že se vylepší serverové schopnosti Shieldu. Do systému bude integrován Plex server. Ten umí po domácí síti i internetu distribuovat video do různých zařízení a to včetně hardwarového transkódování v reálném čase. To kdyby smartphone některé formáty videa nepodporoval. Plex server umí streamovat videa pro více zařízení současně a navíc lze při streamingu také lokálně na televizi sledovat jiné video či hrát hru.

 

Díky novému softwaru půjde do Shieldu namapovat síťová úložiště (na PC či NASu) a navíc i samotný Shield se bude moci chovat jako síťová jednotka. Na trhu je také přehrávač s integrovaným 500GB diskem. Pomocí USB ale lze připojit rovněž mnohaterový externí disk, takže využití jako souborového serveru se přímo nabízí.

Zdroj: Android Police, Plex, Nvidia

Byl pro vás článek přínosný?