Hlavní navigace

Za méně než jeden rok navštívilo Apple Store 300 milionů lidí

23. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před několika dny se Apple stal vůbec nejhodnotnější soukromou společností v historii a dnes vyšlo na povrch další prvenství. Jeho oficiální obchody navštěvuje opravdu vysoké množství zákazníků.

Server Slashgear v jednom z rozhovorů se zástupci vedení Applu zjistil, že za probíhající fiskální rok (od loňského října) navštívilo oficiální kamenné Apple Store téměř 300 milionů lidí, což je téměř srovnatelné číslo s populací USA (dle posledního sčítání lidu).

Apple Genius
Apple Genius

K tomuto číslu Applu dozajista dopomohla i přítomnost Genius Barů (místo, kde mohou zákazníci vyřešit své problémy s produkty) v každém oficiálním obchodě. Tyto „bary“ využije denně kolem padesáti tisíc lidí.

Nejnovější obchod byl právě otevřen v Kanadě, celkově jich nyní je celosvětově 375. Do tohoto čísla se samozřejmě nepočítají obchody cizích firem například s certifikátem Premium Reseller. V Česku se bohužel zatím žádný oficiální Apple Store neplánuje a vystačit si musíme pouze s internetovým obchodem a oficiálními prodejními partnery Applu.

 

Zdroj: Slashgear

Byl pro vás článek přínosný?