Hlavní navigace

Začíná fáze Redstone. Microsoft vydal první testovací sestavení dalšího stupně Windows 10

17. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Fáze Threshold 2 je za námi, nastupuje Redstone. Plán pro Windows 10 v příštím roce už oficiálně známe. Microsoft musí napravit škody, které napáchal letos. S desítkami mají stále někteří lidé problém kvůli nekompatibilitě softwaru nebo hardwaru, kvůli horší stabilitě a náhodným chybám. Firma nedostatky postupně opravuje, ale přináší i nové chyby. K tomu často aktualizační proces ruší, aby jej pak v opravené podobě zase spustila. Kdo nás čte pozorně, ví, o čem mluvím. Kromě toho dostane Edge podporu doplňků.

Windows 10 Insider Preview Build 11082

Neoficiálně se mluví o tom, že dojde k těsnějšímu provázání desktopů, mobilů a dalších platforem, na kterých Windows 10 poběží. Šeptá se například o vylepšeném Continuu. Microsoft to ještě nepotvrdil, ale ve včera vydaném sestavení Insider Preview s číslem 11082 (skok z 10586) už mluví o vylepšení ve OneCoru, což je společné jádro systému pro PC, tablety, mobily, internet věcí, Hololens a Xbox. Nic konkrétního nevíme a samotná firma tvrdí, že čerstvý build pro Insidery ještě žádné velké změny nebo nové funkce neobsahuje.

Ve skutečnosti akorát přináší nové chyby.

  • Nelze stahovat jazykové balíčky a zatím neznáme řešení, jak tuto chybu obejít.
  • Při kopírování, mazání nebo přesouvání souborů a složek neuvidíte žádný dialog s průběhem akce. Ta ale na pozadí skutečně probíhá. Když budete pracovat s velkými soubory, bude to zmatek. Raději použijte jiného správce souborů.
  • Došlo k přenastavení některých asociací. Výchozím přehrávačem pro video a audio se stal Windows Media Player.

Microsoft také oznámil, že chyby budou přibývat a to rychlejším tempem než dříve. Vydávání sestavení ve Fast Ringu dostojí svého jména. Buildy budou vycházet častěji, ale budou méně kontrolované. Tím konečně získá smysl i Slow Ring, který v dosavadní fázi byl dost zbytečný. Teď do něj opravdu poputují jen „odladěnější“ verze systému. Uživatelé mezi nimi pochopitelně mohou přepínat.

 

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?