Hlavní navigace

Žádná Moneypenny ani lidští operátoři. Asistentka Facebooku se jmenuje M a je to robot

27. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Osobní asistentka se nakonec nejmenuje podle Bondovy sekretářky, jak jsme si mysleli ještě před měsícem, ale podle jeho šéfové/šéfa. David Marcus prozradil, že Facebook začal oficiálně testovat novou službu „M“. Navíc oproti předchozí zprávě nejde o lidského operátora, ale umělou inteligenci trénovanou člověkem.

Asistentka Facebook se jmenuje prostě „M“ Asistentka Facebook se jmenuje prostě „M“ Asistentka Facebook se jmenuje prostě „M“

Facebook ji kupodivu neintegroval do své sociální sítě, ale komunikátoru Messenger. Jistě to souvisí s tím, že Messenger se pomalu osamostatňuje a stává se z něj platforma, která má nahradit e-mail coby prostředek komunikace zákazníků s podniky.

 

Také M bude především doporučovat, kde se najíst, ubytovat nebo co koupit. Dle předvedené ukázky bude M umět rovnou i rezervovat místa nebo nakupovat produkty – samozřejmě se souhlasem uživatele. Zatím probíhá pouze interní testování. Kdy se novinka dostane na veřejnost, zatím není jasné. Ale stejně to bude z počátku služba jen pro anglofonní trhy, že ano.

Zdroj: David Marcus

Byl pro vás článek přínosný?