Hlavní navigace

Zalman VF3000A: chladič pro Radeony HD 5800

7. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oblíbený a světoznámý výrobce chlazení všeho druhu, jihokorejský Zalman, si pro chladomilné majitele Radeonů HD 5870 a 5850 připravil nový, nutno podotknout velmi zajímavě vypadající chladič. I když o něm nevíme tolik, kolik bychom si přáli, musíme vzít za povděk alespoň to málo, co máme.

Zalman VF3000A je dvouslotový rudý krasavec s rozměry 239 × 98 × 51 mm. Jeho váha není nikterak přehnaná (pohybujeme-li se v sortimentu aktivních chladičů), 430 g vaše základní deska bez problémů zvládne. Jak vidno z obrázku, základna chladiče je měděná, o rozvod tepla z ní do hustého žebrování se postará pětice heat-pipe trubiček.

Hliníková žebra ofukují dva 92mm větráčky, jejich maximální rychlost je 2500 ot./min. Zalman uvádí jejich hlučnost nanejvýš 32 dBA, o pravdivosti této informace se můžeme pouze dohadovat. Příjemným příslušenstvím v balení je jistě teplovodivá pasta ZM-STG2 a také manuální regulátor otáček FAN MATE 2, který vám pomůže v případě potřeby ztišit hlučný projev (snad nebude třeba). Na trhu by se měla novinka ze stáje Zalmanu objevit brzy, cena je prozatím neznámá.

Zdroj: TC Magazine

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku