Hlavní navigace

Zalman vydal middletower pro nenáročné. ZM-Z1 konkuruje řadě Elite od CM.

7. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Počítačové skříně od Zalmanu se v posledních letech stávají dost rozšířenými. V drtivé většině se jedná o skříně s kvalitní konstrukcí a přijatelnou cenou. Nově představený model nese označení ZM-Z1 a spadá do kategorie middletowerů.

Zalman ZM-Z1

Rozměry novinky činí 199 × 432 × 457 mm, hmotnost zatím neznáme. Do skříně můžete osadit základní desky formátu ATX a micro ATX. Pro pevné disky je připraven jeden koš. Pojme celkem čtyři 3,5" disky a jeden 2,5". Z1 pojme až sedm rozšiřujících karet. Výrobce samozřejmě myslel i na dlouhé grafické karty, pro které je připraveno až 360 mm místa. Celý vnitřek novinky je vyvedený v černé barvě.

 

Proudění vzduchu obstarávají dva osazené 120mm ventilátory.  Zalman spoléhá pouze na tyto dva ventilátory, žádná jiná pozice ve skříni není. Napájecí zdroj má své místo na dně a může nasávat vzduch spodkem skříně. Určitě vás potěší, že výrobce nezapomněl ani na prachové filtry.

Rozšiřující konektory a tlačítka pro spuštění a reset mají své místo uprostřed čelního panelu. Mezi konektory najdete tři porty USB (jeden USB 3.0) a konektory pro audio.

Zalman ZM-Z1 by se měl v nejbližších týdnech dostat na náš trh. Cenu výrobce zatím neoznámil. Odhadujeme, že se bude pohybovat kolem 1200 Kč a stane se tak zajímavou volbou pro levné PC. V poměru cena/kvalita může konkurovat snad jen řada Elite od Cooler Masteru, která je stálicí na českém trhu.

Zdroj: Zalman

Byl pro vás článek přínosný?