Hlavní navigace

Záplatovací úterý: vyjdou čtyři opravy, řádění Duqu nezarazí

7. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

V úterý společnost zazáplatuje čtyři problémy, ale kritická díra, jejíž prostřednictvím napadá počítače Duqu, zůstane bez ošetření. Na záplatě se pracuje, ale do tradičního záplatovacího úterý ji Microsoft nestihne dokončit. Naštěstí vám to tak vadit nemusí, neboť šance, že se váš počítač nakazí, je malá.

Vydání záplaty se dost možná přesune o celý měsíc, kdy v první úterý opět vyjde skupina záplat. Abyste se svůj počítač do té doby nenakazili, stačí se řídit zdravým rozumem a neotvírat podezřelé e-mailové přílohy od lidí, které neznáte. Duqu předstírá, že je dokumentem vytvořeným ve Wordu. K šíření využívá různé taktiky sociálního inženýrství, spoléhá na vaši důvěřivost. Pakliže takový „dokument“ otevřete, Duqu zneužije díru v jádru, které zpracovává písma TrueType.

Antivirový software by měl breberku v těchto dnes zachytit, ať už jste svou důvěru vložili do kterékoliv značky. Dočasně můžete využít automatickou opravu Fix it, která systému zakáže přístup k souboru T2embed.dll.

V úterý nicméně Microsoft vypustí záplaty na čtyři různé problémy Windows. Jedna z nich ve kritická, další dvě důležité a poslední pak skoro ani nestojí za zmínku (alespoň podle měřítek Microsoftu, ale jde o opravu, tudíž za zmínku stojí). Zítra tedy nažhavte svůj Windows Update a připravte se na malou porci oprav.

Zdroj: Softpedia | WinRumors

Byl pro vás článek přínosný?