Hlavní navigace

Zařízení s novou verzí Androidu, Ice Cream Sandwich, by mohly přijít již v říjnu

12. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

O další verzi Androidu se toho neví až tak moc. Víme, že by se měl vypořádat s fragmentací mezi různými zařízeními, to je zatím ale relativně vše.

První oficiální zmínky o Androidu Ice Cream Sandwich se na veřejnost dostaly v rámci poslední prezentace Google I/O. Systém bude nově podporovat funkci „head-tracking“, tedy natáčení obsahu na displeji podle umístění hlavy. Ice Cream bude po Honeycombu opět open-source. A nic víc se oficiálně neví.

Dlouho se o tomto tématu mlčelo, nyní ale vyplývají ven další spekulace: „Android Ice Cream Sandwich bude představen již v říjnu“, hlásají světová média, přičemž původní zdroje hovořily až o konci roku. A je k tomu pár podstatných důvodů. Zaprvé se blíží představení jednoho z největších konkurentů, další generace iPhonu. Pokud by to Google stihl před Applem, měl by výhodu.

Android Zařízení

Navíc se také blíží dvouleté výročí od uvedení smartphonu Motorola Droid, který pro Android měl zásadní význam. Přinesl spoustu prvenství a tak by bylo hezké, kdyby se historie zopakovala. Jestli je informace pravdivá nebo ne, moc se toho nezmění. Říjen bude tak či tak z hlediska technologického světa velmi zajímavý, neboť už bude na trhu i Windows Phone 7.5 Mango.

Zdroj: SlashGear

Byl pro vás článek přínosný?