Hlavní navigace

Závadné smajlíky nám Skype 6.16 nevrátil, zato klasický styl konverzací ano

14. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tohle sice není úplná novinka, ale stojí za to se k ní vrátit. S tím, jak Microsoft uvolnil Skype 6.14 pro desktop, se z komunikátoru nenápadně vytratily některé smajlíky. Zatímco od jara emoce vyjádříte prostřednicím postaviček z filmu o Kapitánovi Americe, ehm, nedáte už druhé straně najevo jiné pocity. Konkrétně padli smajlíci v textu zastoupení takto: (finger), (wtf), (hollest) a (fubar).

Tip: Skype zpřístupnil skupinové videohovory zdarma. Na mobilech budou časem

Microsoft se raději dopředu chrání před potenciálně rozezlenými uživateli, které by uvedení smajlíci mohli urazit. Těžko říct, jestli by se kvůli nim někdo oháněl žalobou, nebo by Skype přestal používat. Služba je v provozu více než deset let, přičemž si nevybavuji, že by za celou tu dobu někdo protestoval. Jenže když vás pohltí obří korporace, musíte se chovat více neškodně.

 

Například zvracející smajlík zůstal. Těžko říct, proč zrovna on není považován za závadný obsah. Ti, co odešli, se nevrátili ani v poslední verzi Skype 6.16. Na oplátku přibylo pár položek nových, např. (sheep), (cat) nebo (dog). Všiml jsem si, že po upgradu se aplikace vrátila k původnímu zobrazení konverzací. Dřívější test zkoušel bubliny. Ty více plýtvaly místem, ale třeba mně osobně se líbily.

Microsoft se v posledním vydání vypořádal se zablokovanými kontakty, které navzdory tomu proplouvaly do přehledu na domovské obrazovce. Jindy se zase z přihlašovací obrazovky vytratila pro zadávání přihlašovacích údajů, takže jste se nepřihlásili. Skype dokonce padal, pakliže jste chatovali s člověkem, jehož přezdívka obsahuje znaky &#.

Zdroj: TechCrunch | WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?