Hlavní navigace

Zkušenosti s britským operátorem Three: neomezený internet za 15 liber

2. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před několika dny jsem navštívil Velkou Británii, konkrétně Londýn a okolí. Jak je mým zvykem, neutrácím za drahý datový roaming a radši si koupím místní SIM. Chtěl jsem co nejvíce dat, abych mohl uploadovat fotky a volat do Česka přes internet.

Přes Twitter jsem oslovil operátory Three, T-Mobile a Virgin Mobile, kteří měli celkem zajímavé nabídky. Jediný Three zareagoval a poslal mi nabídku svých tarifů. Ještě jsem je požádal o seznam jejich obchodů v Londýně a okolí a opět Three zareagoval a poslal mi odkaz na Shop finder. Prostě skvělá komunikace. Vybral jsem proto poskytovatele Three.

15 liber za neomezený internet

Internet bez FUP nazývá operátor Three „All you can eat“. Zahrnuje 300 minut na volání na britská čísla a 3000 SMS za cenu 15 £. Při aktuálním kurzu mi po zaplacení banka odečetla 463 Kč. Po vložení SIM karty do telefonu a přihlášení do sítě jsem byl přes SMS navíc automaticky ujištěn, že se opravdu nemusím starat o to, kolik dat prosurfuji. Nebylo třeba nic nastavovat a internet hned frčel tak jak má.

Česká nedávná "mobilní revoluce" mě vůbec neoslovila. Měsíčně provolám cca 50 min, ale prosurfuju zhruba 2 GB dat. A to jen proto, že aplikace stahuji doma na Wi-Fi a videa si uložím do Pocket a podívám se na ně zase až na Wi-Fi.

Čeští operátoři nedostali ani korunu

Kdybych nemusel pořád hlídat data, podíval bych se na ně klidně při cestě vlakem či tramvají. Pro mně tedy žádná revoluce, ale stále stejná pohádka našich operátorů: dáme vám minuty, které nepotřebujete, ale data si pořádně zaplaťte, nebo nesurfujte. Jeli jsme do Velké Británie celkem čtyři, tři z nás aktivně využívali data. Ve svém telefonu jsem vytvořil hotspot a data jsme všichni stahovali přes můj telefon. Vzkaz operátorům: nabídněte mi obdobný tarif a přejdu k Vám.

 

 

Původní zdroj. ​Za svolení k publikování děkujeme.

V Česku seženete nejlevnější neomezený tarif bez úvazku za 874 Kč (nepočítáme směšné FUPy kolem 150 MB), který vám nabídne 1,5 GB dat, což je ve srovnání s opravdu neomezenou nabídkou britského Three přeci jen rozdíl. Navíc za dvojnásobnou cenu. Naše mobilní revoluce má k pořádným tarifům ještě daleko.

Byl pro vás článek přínosný?