Hlavní navigace

Zkušenosti s repráčky MSI Syren

24. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Do redakce nám dorazily zajímavé přenosné reprodukty Syren od společnosti MSI. Jsou určené pro notebooky, lze je však použít také s klasickým stolním počítačem.

Přesto však výrobce počítá primárně s mobilním použitím, protože součástí prodejního balení je také praktická taštička z průhledného plastu. Vejdou se do ní nejen samotné reproduktorky, ale i propojovací kabely.

Reproduktory používají digitální zesilovač třídy D pro lepší zvuk než jaký by kdy dokázaly vytvořit integrované reproduktory spolu se zvukovým kodekem. U dvou 1W reproduktorů s 1,5" měničem potěší i jednodušší způsob napájení z USB konektoru.

Kabely jsou dostatečně dlouhé i pro použití se stolním počítačem, připojení prostřednictvím USB rozhraní je bezproblémové a zcela nezávislé na použitém operačním systému. Respektive každý moderní operační systém s podporou USB zvukového výstupu lze ve spojení s těmito reproduktory použít.

Hlasitost můžete ovládat jak přímo z počítače, tak i malým kolečkem na zadní straně jednoho ze satelitů. Kolečko je digitální a neotáčí se zcela, pouze "naklápí" do příslušného směru - podobně, jako ovladač JogDial známý z mobilních telefonů a komunikátorů společnosti Sony Ericsson.

Reproduktorky MSI Syren se prodávají za doporučenou cenu 419 korun. Není to hodně a především hlasitost reprodukce je nesrovnatelně vyšší, než v případě reproduktorů vestavěných ve většině současných notebooků. Kvalita zvuku je sice při nejvyšší úrovní hlasitosti mírně zkreslená a basy zcela chybí, přesto však reproduktory velmi dobře poslouží kdekoli na cestách.

 

Byl pro vás článek přínosný?