Hlavní navigace

Zloději v Datartu: jak jsem se málem nechal nachytat

12. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na Twitteru jsem před nedávnem psal, že ostravský Datart na Nádražní ulici se bude stěhovat a zboží z prodejny bude likvidovat. Každý den srazí cenu o dalších 5 %. Byl jsem se tam dnes podívat, sleva na všechno už dosáhla 55 %. Regály byly vybíleny, zůstaly jen zbytky kabelů, domácí kina, DVD, nějaké rekordéry, baterky a další blbosti. Aspoň je vidět, o co je největší zájem.

V koších byly některé síťové prvky; sám sháním n-kový Wi-Fi router a taky USB dongle. Už už jsem se nechal nalákat nadpoloviční cenou jednoho Belkinu, když ke mně promluvil vnitřní hlas a nakonec jsem ustoupil. V hlavě ceník zboží nenosím a trh jsem ještě nemonitoroval, protože nákup zas tak akutní nebyl. Zkrátka jsem byl jen na špatném místě ve špatný čas (to jako v Datartu).

V jednom regálu zůstaly klíčenky Belkin Wireless N1 USB Adapter za 2690 Kč. Dvakrát tolik a máte celý netbook. I po poloviční slevě to je úlet. Na jyxo.cz lze najít ten stejný od 450 Kč. Už jej sice skoro nikde nemají (je přes 4 roky starý), ale na trhu už je novější model. Datartovský Belkin je předražená stařešina, po které se zaprášilo, protože tam byla sleva a lidi neměli vnitřní hlas jako já :-).

Belkin Wireless N1 USB Adapter

I routery byly tragicky předražené.

Netgear Wireless-N 300 (WNR2000) stál v Datartu 1490 Kč, běžně v e-shopu i pod tisícovku. Ale taky se už jedná o výběhový model.

Belkin N1 Wireless Router (F5D8231-4) byl za 1790 Kč. Dnes už jej ani nekoupíte, protože je 5 let starý. A jemu podobné seženete taky pod tisícovku.

Nechci generalizovat, protože jsem neviděl veškeré zboží, po kterém se zaprášilo, ale Datart se zákazníky pěkně vyjebal. Prodat staré zboží za dvojnásobek ceny, která i po slevě nemůže konkurovat novinkám z e-shopů, to se ani jinak nazvat nedá. Chápu, že platí vysoký nájem v centru města, všeznalý personál a kdovíco ještě, ale jako zákazníka mě to vůbec nezajímá. A je mi líto lidí, kteří se nechali zlákat jen na slevu, která slevou ani nebyla. #fail #datart

Byl pro vás článek přínosný?