Hlavní navigace

Zobrazování panelu nabídek v aplikacích Windows 7

31. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ve starších verzích systému Windows tvořil panel nabídek (SouborÚpravyZobrazit...) vždy standardní součást ovládacího rozhraní aplikací. Trend se však s příchodem Windows Vista a 7 postupně měnil a dnes jsou tyto nabídky zpravidla skryté. Pokud však patříte mezi uživatele, kteří přecházejí na Windows 7 ze starších verzí a nabídek se nechcete vzdát, můžete si velmi snadno nastavit jejich zobrazování.

Průzkumník Windows

Spusťte Průzkumník Windows, klepněte na Upořádat a poté z nabídky zvolte příkaz Možnosti složky a hledání. Přepněte na záložku Zobrazení a zatrhněte položku Vždy zobrazit nabídky. Nastavení pak potvrďte klepnutím na tlačítko OK.

Internet Explorer

V prohlížeči otevřete nabídku Nástroje. Ukazatelem myši najeďte na položku Panely nástrojů a v zobrazené podnabídce klepnutím zatrhněte položku Řádek nabídek. Můžete také klepnutou pravým tlačítkem na volné místo panelu s ikonami pro zobrazení nabídky aktivace nebo deaktivace panelů.

Windows Media Player

V přehrávači Windows Media Player klepněte pravým tlačítkem na volné místo panelu v horní části a v kontextové nabídce klepnutím zatrhněte položku Zobrazit panel nabídek. Můžete také stisknout klávesovou zkratku Ctrl+M.

TIP: Panel s nabídkami můžete dočasně ve všech zmíněných aplikacích zobrazit také stisknutím klávesy Alt. Můžete také stisknout kombinaci Alt + podtržené písmeno v názvu nabídky pro její otevření.

Byl pro vás článek přínosný?