Hlavní navigace

Zpravodajská televize CNN Prima News odstartovala, půjde hlavně proti ČT24

4. 5. 2020

Sdílet

Zdroj: Prima

CNN Prima News odstartovala.Zkušební vysílání ve smyčce jsme mohli sledovat už pár dní a skutečný start nastal včera 3. května v 18.55h hlavními zprávami. FTV Prima oznámila vznik stanice už před rokem, kdy se dohodla se společností CNN International. Licenci získala v červnu 2019 a spustit vysílání měla do roka. Jde o druhou celoplošnou zpravodajskou stanici po ČT24. Obsah vysílání budou pokrývat jak Prima domácími zprávami, tak dodávané pořady CNN. Ty jsou dabované. Licence je vydaná na dobu 12 let s podmínkou vysílání alespoň 16 hodin denně. CNN Prima News lze naladit v DVB-T2 v přechodové síti 12 a nově pak v multiplexu 22. Vysílá také ještě v DVB-T v regionální síti 8. Stanici zařadili dos vých tarifů také všichni velcí hráči internetové a satelitní televize. U těchto operátorů ale často naladíte i originální CNN.

Logo televize
Logo televize
Jeden z dabovaných pořadů dodaných CNN
Jeden z dabovaných pořadů dodaných CNN

CNN Prima News hodlá konkurovat hlavně ČT24, ale diváky hodlá brát i jiným stanicím, například více tematicky podobné Nově. Prozatím končí vysílání o půl jedné a startuje v šest ráno. Povinných 16 hodin denně tedy překročí, ale o celodenní vysílání zatím nejde.

CNN zahájilo vysílání ve Spojených státech v roce 1980 a v současné době jej vlastní konglomerát Time Warner. V USA jde o nejsledovanější stanici. Stanice dostupná celosvětově se od americké stanice liší, nejde o stejné vysílání. FTV Prima započala vysílání v roce 1993 pod názvem Premiéra.

zdroj: Televizniweb

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.