Hlavní navigace

Zprávy pro Android přináší posílání SMS z počítače a snadné kopírování bezpečnostních kódů

19. 6. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Dobrá zpráva o Zprávách pro Android. Aplikace získává pár chytrých novinek a ta nejhlavnější způsobí, že už při práci na počítači nebudete muset zvedat telefon ze stolu, abyste někomu napsali SMS.

V dubnu vyšlo najevo, že Google po milionté mění strategii ohledně vývoje komunikačních platforem. Tentokrát se měl zaměřit na nikoli vlastní chatovací službu. Takovou bylo dva roky staré Allo, jehož vývoj nedávno pozastavil s tím, že se zaměří raději na staré dobré a univerzální SMS. Bylo předesláno, že chce podporovat Rich Communication Services (RCS). Reklamní gigant konečně oficiálně oznámil, že ve své aplikaci Zprávy pro Android uvede nové funkce. Myslím, že jsou to změny k lepšímu a krok správným směrem.

Posílání SMS z počítače

Firma vyslyšela naše letité prosby – konečně bude možné posílat SMS z počítače. Distribuce funkce začala 18. června a bude trvat zhruba týden. Jakmile se ale na vašem zařízení objeví, můžete na svém počítači zamířit na adresu messages.android.com, naskenovat mobilem kód QR a pohodlně textovat, aniž byste museli pokaždé brát do ruky svůj telefon.

Vysněná služba, kterou tábor Android záviděl táboru iOS Vysněná služba, kterou tábor Android záviděl táboru iOS (foto: Google)

Ten můžete spárovat s více počítači, aktivní však v jednom okamžiku může být jen jedna relace. Funkce vám bude sloužit jen tehdy, když bude telefon připojený k internetu. Osobně si ji zatím vyzkoušet nemohu, ale nějaké dojmy určitě sepíšeme, až se někomu z redakce podaří první SMS z počítače poslat.

Snadné kopírování bezpečnostních kódů a další novinky

Za mě druhá nejužitečnější novinka spočívá v možnosti rychle zkopírovat do schránky bezpečnostní kód. To se hodí, když vám přijde SMS z banky při používání internetového bankovnictví. Možná vám i na mobil chodí ověřovací zprávy při dvoufaktorovém přihlašování k různým službám. Zprávy by takový kód měly najít a rovnou v oznámení nabídnout zkopírování.

Snadné kopírování bezpečnostních kódů je přesně takovou maličkostí, která zlepší každodenní praxi Snadné kopírování bezpečnostních kódů je přesně takovou maličkostí, která zlepší každodenní praxi (foto: Google)

K dalším novinkám ve Zprávách patří přidávání GIFů, což má dnes kdejaká komunikační aplikace, často ovšem GIFy nabízí i přímo softwarové klávesnice. Podobně některé Google doplňuje další pro někoho užitečnou funkci, a sice náhledy webových stránek v konverzacích. Když vám tak někdo pošle hypertextový odkaz, budete mít na pohled lepší představu, kam vede.

Byl pro vás článek přínosný?