Hlavní navigace

Facebook vytasil silnou zbraň – Java aplikaci pro každý telefon

14. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mobilní svět, to ještě stále nejsou pouze chytré telefony. Mezi 750 miliony uživateli Facebooku se jistě najde spousta těch, kteří se chtějí připojit i na svém „hloupějším modelu“. Vývojáři největší sociální sítě toho velmi chytře využili a vytvořili aplikaci pro Javu (J2ME), se kterou si dnes poradí každý telefon (výjimky potvrzují pravidlo).

Aplikace se přitom až tak neliší od těch pro chytré platformy. J2ME verze se dostane ke zdi, profilům, fotografiím, událostem, zprávám, dokáže vyhledávat, aktualizovat statusy, komentovat a také nahrávat fotografie. Chybí ale checkiny, notifikace a pokud nemáte telefon s podporou multitaskingu, tak budete muset aplikaci neustále vypínat a zapínat.

Facebook Java

Facebook navíc v některých zemích spustil 90denní bezplatný program, který se nezapočítává do FUP ani jinak nezpoplatňuje data (má smlouvy s operátory). Ale u nás bohužel ne, pouze v zemích, kde je několikanásobně více obyvatel (kromě Portugalska).

Pokud chcete stáhnout Java aplikaci, vložte do telefonu adresu d.facebook.com/install. Bohužel se mi ale nepodařilo najít způsob, jak si klient nejdříve stáhnout do počítače a pak soubor JAR nahrát do telefonu.

" frameborder="0" height="349" width="560">

Zdroj: Facebook

Byl pro vás článek přínosný?