Hlavní navigace

Najdi 7 rozdílů. TV Nova zkopírovala design webu od americké stanice CBS

23. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejsledovanější česká televizní stanice tento týden nenápadně redesignovala hlavní web. Žádná zmínka na sociálních sítích, žádná tisková zpráva, změna proběhla bez oficiálního uvedení. Možná to má důvod.

Jak si všiml Radovan Paška na Google+, nový web Novy (tv.nova.cz) je nachlup stejný jako stránky americké stanice CBS (cbs.com). Obě stanice mají jiného majitele (CME a CBS Corporation), takže o nějakém sjednocování značek nemůže být řeč. A i když si Nova kupuje CBS televizní pořady, k designu webu pravděpodobně licenci nemá. Požádali jsme tiskové oddělení tuzemské jedničky o vysvětlení.

PS: Jeden hlavní rozdíl existuje, web CBS neobsahuje reklamu, na Nově je jí až moc.

Aktualizováno

(24. 6. v 7:00) – Někteří diskutující na našem facebookovém účtu naznačovali, že obě společnosti mohly využít stejnou šablonu. To je pochopitelně možné, ale grafika se v detailech přece jen liší. Zdrojový kód vygenerovaných stránek je také úplně jiný (to mohl mít na svědomí jiný kodér). Každopádně ještě včera jsme zaslali dotaz i k CBS, tak snad se některá ze stran ozve a rozpor objasní.

(7:22) – Ještě jedna zajímavost. Nova na svém webu odkazu na účet Twitteru @novacz, který ale Nově nepatří. Potvrzuje to tento tweet. Mezi posledními příspěvky jsou retweety týkající se právě shodného designu Novy a CBS.

(7:30) – Abychom si konkrétně objasnili vztahy mezi televizemi. TV Nova patří společnosti CME. A 40 % akcií CME patří americkému konglomerátu Time Warner. CBS se řadí ke skupině CBS Corporation. Time Warner a CBS Corporation společně vlastní televizní síť CW.

Byl pro vás článek přínosný?