Hlavní navigace

NHL spolupracuje s GoPro. Společně dostanou kamerky přímo na helmy hráčů [video]

26. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chcete vidět, jak se při nájezdu cítí Ondřej Pavelec nebo v akci Jakub Voráček? Americká Národní hokejová liga a hráčská asociace NHLPA podepsaly se společností GoPro smlouvu, podle níž budou moci hráči nosit akční HD kamerky.

Prvního využití se dočkaly o tomto víkendu během exhibičních soutěží a zápasu All-Star. Kamerky připevněné na helmách hráčů mohli televizní režiséři využívat v reálném čase a dát tak divákům jiný pohled na led než z pevných kamer okolo kluziště.

 

Toto partnerství představuje důležitý první krok pro nasazení GoPro do kolektivních sportů, a to díky progresivnímu myšlení NHL a NHLPA,“ řekl Todd Baller ze společnosti GoPro. „Společně rozšíříme hranice v produkci hokejového video obsahu a nabídneme fanouškům jedinečný zážitek z dosud neviděné pohlcující perspektivy přímo od hráčů a lidí kolem kluziště.

Zatím není jasné, jestli NHL kamerky využije i v běžných zápasech, nebo pouze exhibicích. Oznámená spolupráce tomu nebrání, ale bude na zástupcích ligy a hráčích, jestli budou chtít s kamerkami bruslit i když půjde o důležité body. Křehká kamerka nepříliš pevně uchycená na helmě v rychlém a tvrdém kontaktním sportu může způsobit i problémy.

Mimochodem: GoPro už v české lize využívá Jiří Vašíček (Mountfiled HK).

Zdroj: NHL

Byl pro vás článek přínosný?