Hlavní navigace

Nintendo bude po 30 letech opět prodávat legendární herní konzoli NES, ale…

14. 7. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejúspěšnější herní konzole třetí generace se od 11. listopadu začne opět prodávat. Tak trochu. Nintendo vpustí do obchodů modernizovanou verzi NESu, která je menší, obsahuje HDMI výstup a nepodporuje cartrigde. Třicet her již obsahuje v sobě.

Nintendo Classic Mini
Nintendo Classic Mini

Staronová konzole se jmenuje Classic Mini a Nintendo ji bude prodávat za 60 dolarů včetně jednoho ovladače. Druhý bude možné koupit za 10 dolarů. Ke konzoli půjde připojit i Classic Controller (Pro) určený pro Wii. Přibalený ovladač zase půjde použít na Wii a Wii U u her Virtual Console NES.

Nintendo Classic Mini
Nintendo Classic Mini

Na jaké hry se můžete těšit: Balloon Fight, Bubble Bobble, Castlevania, Castlevania II: Simon's Quest, Donkey Kong, Donkey Kong Jr., Double Dragon II: The Revenge, Dr. Mario, Excitebike, Final Fantasy, Galaga, Ghosts'N Ghoblins, Gradius, Ice Climber, Kid Icarus, Kirby's Adventure, Mario Bros., Mega Man 2, Metroid, Ninja Gaiden, Pac-Man, Punch-Out!! Featuring Mr. Dream, StarTropics, Super C, Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3, Tecmo Bowl, The Legend of Zelda a Zelda II: The Adventure of Link.

Nově navíc ve hrách přibydou checkpointy, takže se bude průběžně ukládat postup. U dřívějších her ukládání pozic chybělo a pro opětovné hraní další úrovní se musela zapisovat hesla.

Nintendo Entertainment System (NES) přišel na svět 18. října 1985, když si odbyl premiéru v Severní Americe a Koreji. Evropané museli ještě rok čekat. Naopak Japonci dostal tutéž konzoli – avšak s jiným designem – již 15. července 1983. V Japonsku se prodávala pod názvem Family Computer (Famicom). Celkově se prodalo přes 60 milionů konzolí.

Zdroj: Nintendo

Byl pro vás článek přínosný?