Hlavní navigace

Nokia uvede nový smartphone s Androidem až v roce 2017. Zřejmě v únoru

21. 11. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Smlouva s Microsoftem zakázala vzniku smartphonu značky Nokia až do konce září 2016. První telefon ale letos nepřijde. Finská společnost to prozradila investorům na akci Capital Markets Day. Smartphony a hloupé telefony již nebude vyrábět sama, viz Nokia bude vzkříšena. Přijde s novými smartphony a tablety s Androidem.

Nový smartphone značky Nokia dorazí v roce 2017

Ve Finsku vznikla nová společnost HMD Global, která si na 10 let pojistila patenty a značku Nokia. Bude se starat o vývoj, prodej a marketing, do kterého v prvních třech letech vloží minimálně půl miliard eur. Do HMD nastoupili bývalí zaměstnanci Nokie a posléze Microsoftu. Důležitým článkem řetězce pak bude čínský Foxconn, který také získal část pracovních sil a know-how. Ten se bude podílet na výzkumu a vývoji a samotná zařízení bude i vyrábět.

Nový smartphone značky Nokia dorazí v roce 2017

HMD by mohl první novodobou Nokii představit už na MWC 2017 (startuje 27. února). Už si zarezervovala místo pro výstavu. A co jiného by ukázala než první telefon. Mluví se o prvním zařízení s označením D1C, které má obsahovat Full HD displej, Snapdragon 430, 3/32 GB paměti a Android 7.0. Snad ale firma ukáže i něco víc než tuctovou střední třídu.

 

Zdroj: Nokia, MWC via Phone Arena

Byl pro vás článek přínosný?