Hlavní navigace

Obžalovaný isoHunt tvrdí: „Google je největší vyhledávač torrentů“

16. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

isoHunt se znovu zapojil do soudních pří s hudebními vydavateli. Torrentová síť a vyhledávač čelí možné pokutě čtyř milionů dolarů, které žádá MPAA kvůli podpoře pirátství a ušlým ziskům. isoHunt v reakci na žalobu „zatáhl“ do případu také Google.

Zástupce isoHuntu nepřímo tvrdí, že Google je oním největším vyhledávačem torrentů. Okolo 95 % souborů, které lze najít skrz isoHunt, je možné dohledat i přes Google nebo Yahoo. Právníkům se nelíbí, že obětním beránkem jsou oni, nikoliv Google, který najde to samé a většinou mnohem lépe. Přitom internetová jednička má deseti- až dvacetinásobnou návštěvnost.

GoogleVyhledávání torrentů pomocí Googlu

Srovnání je ale trochu přitažené za vlasy. Google prohledává všechno, zatímco isoHunt je specializovaný web pro torrenty. Ale pravdou je, že Google pro tyto účely poslouží stejně dobře. Kromě stránek totiž indexuje i uložených obsah a takové soubory lze snadno dohledat vymezením typu souboru, který má najít.

Ale dle mých skromných odhadů se filmová ani hudební vydavatelství do Googlu nikdy nepustí. Na to má moc dlouhé prsty v internetové reklamě, propagaci hudebníků na YouTube nebo filmovém product placementu.

Zdroj: TorrentFreak

Byl pro vás článek přínosný?