Hlavní navigace

Odvážný krok. Nejlepší český film roku 2010 je k vidění zdarma na YouTubu

23. 6. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Produkční společnost Bionaut Films se rozhodla k netradičnímu kroku. Na YouTube umístila celý snímek Pouta (ČSFD) v plné kvalitě 1080p. V českém prostředí nejde o úplnou raritu, své poslední filmy na YouTube ukládá i režisér Tomáš Vorel. Jeho tvorba ale není moc dobře přijímána u diváků ani odborné veřejnosti.

Zato Pouta mají na ČSFD hodnocení 74 % a film získal pět Českých lvů a pět cen České filmové kritiky. V obou případech v hlavních kategoriích za nejlepší film, režii, scénář a hlavní roli.

Film Pouta
Film Pouta

Oficiální anotace filmu:

Antonín, příslušník tajné policie v sobě má obrovský nezacílený vztek a všechno kolem - práce i rodinný život - ho ubíjí a nudí. Upne se na pro něj nedosažitelnou dívku Kláru, neví, co od ní chce, ale chce to strašně. Není v tom láska ani jiný druh čisté vášně – pouze spalující touha po iluzi útěku z klece nudného života beze smyslu. Antonínova nesmyslná snaha získat Kláru pro sebe ho obrací i proti vlastním lidem a systému. Pokud ale Antoním porušuje pravidla organizace, jíž slouží, není to gesto občanské nebo dokonce politické – je to vzpoura čistě osobní a zběsilá. Antonínova zkáza v sobě ale možná nese i jakousi prchavou naději.

Pouta jsou thriller s temným příběhem a nepředvídatelně jednajícím hrdinou, prostoupený pocitem ohrožení, strhující a napínavý. Hybatelem příběhu je Antonín, nevyzpytatelná osobnost, nebezpečná svému okolí, s mocí a možnostmi příslušníka tajné policie v totalitním režimu. Za svým cílem jde sebezničujícím způsobem. Všechny postavy filmu, a s nimi i diváka, udržuje ve stálém napětí.

 

Pouta na YouTubu

" frameborder="0" height="360" width="640">

via FFfilm

Byl pro vás článek přínosný?