Hlavní navigace

Office Mobile nabídne základní editace zdarma jen na zařízeních do 10,1"

16. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když Microsoft před pár hodinami uvolnil finální sestavení Windows 10 pro Windows Insidery, prozradil mimoděk, jak to vlastně bude s cenou Office Mobile. Jen pro upřesnění: moderní aplikace pro Windows 10 dostaly přívlastek Mobile, abychom je snáze rozlišili od tradičního balíku Office 2013, 2016 atd.

Ačkoli jsou aplikace univerzální, přívlastek Mobile budou mít nástroje pouze na tabletech a počítačích. Na smartphonech lehce paradoxně nikoli, neboť se budou mít s čím plést, půjde o jediné dostupné aplikace z rodiny Microsoft Office.

S tím, jak se aplikace stávají nikoli pouhými nehotovými ukázkami, ovšem přichází jeden požadavek. Zdarma totiž nebudou, aspoň ne pro všechny. Bezplatně mohou využívat většinu editačních možností pouze majitelé zařízení do obrazovky s úhlopříčkou 10.1". Ani ti nedostanou vše, právo je navíc omezeno na nekomerční použití.

Tip: Vyzkoušejte si primárně dotykový Word, Excel a PowerPoint pro Windows 10

Půjde tak převážně o tablety, možná o drobné počítače. Většina majitelů notebooků a stolních počítačových sestav bude muset zaplatit, pokud bude chtít editovat. Na zařízení nad 10.1" bude bezplatně umožněno pouze dokumenty prohlížet. V každém případě plnohodnotnou sadu editačních možností si zpřístupníte předplatným Office 365. Kompletně zdarma nadále zůstává OneNote.

Zdroj: Blogging Windows

Byl pro vás článek přínosný?