Hlavní navigace

Oficiálně: Galaxy Note 7 je mrtvá záležitost. Samsung ruší výrobu i prodej

11. 10. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Někteří američtí a australští operátoři ukončili prodej telefonu Galaxy Note 7, protože se báli, aby nedošlo ke zranění zákazníků. Samsungu se totiž nejspíš nepovedla ani druhá série smartphonu, i u ní již došlo k případům samovolného vznícení. Jak se zachoval korejský výrobce?

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Dnes vydal prohlášení, ve kterém oznámil pozastavení prodeje a výměny telefonu. Týká se to jeho vlastních obchodů, ale o totéž požádal i partnery a operátory. Bezpečnost zákazníků je na prvním místě, takže Samsung zahájil další vyšetřování, které má odhalit příčinu problémů.

Majitelům původních i vyměněných kusů radí, aby Galaxy Note 7 vypnuli a nepoužívali. Ač to výslovně nezmiňuje, majitelé by mohli jít telefony vrátit a dostat zpět peníze. Pokud ale máte náhradní telefon, vyčkejte na konec vyšetřování. Podle Samsungu se problémy nejspíš vůbec netýkají Evropy. Odvážlivcům věrným značce pak možná pošle i dárek.

 

Vzněcující se telefony budou mít citelný vliv na finanční výsledky firmy. Akcie Samsungu oslabují a GN7 měl být tahákem vánoční sezóny. S tak špatnou pověstí by si jej ale i v případě třetí, konečně bezproblémové, série asi koupil jen málokdo.

Oživeno (13:32) – Třetí edice GN7 nepřijde. Samsung už několika zahraničním médiím potvrdil (například TechCrunchi), že výrobu zařízení definitivně ukončil.

(14:58) – Ondřej Koubek, PR manažer českého a slovenského Samsungu nám zaslal oficiální stanovisko: „V zájmu bezpečnosti našich zákazníků jsme zastavili prodeje a výměnu telefonů Galaxy Note7 a zároveň jsme se rozhodli definitivně ukončit jejich výrobu.

Zdroj: Samsung

Byl pro vás článek přínosný?