Hlavní navigace

Olympijský výbor a Londýn v iTunes prohodily českou a chorvatskou hymnu

23. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na velkou ostudu si zadělal Mezinárodní olympijský výbor a pořadatelé letošních londýnských her. V obchodě iTunes Music Store totiž prohodily naši hymnu „Kde domov můj“ s chorvatskou „Lijepa nasa domovino“ (Naše krásná vlast). Oficiální nahrávky Londýnského filharmonického orchestru jsou jinak v pořádku, jen mají popletené názvy, což může být problém pro ty, kteří kupují najisto bez přehrávání ukázek.

iTunes National Anthems

Album National Anthems - The Official Recordings of the London 2012 Olympic and Paralympic Games stojí 10,99 eura, jednotlivé hymny (je jich 207) jsou pak samostatně za 0,99 eura. Zřejmě se tak jedná o album s nejvýhodnějším poměrem ceny za jednu skladbu.

V komentářích na itunes.apple.com už jsou kritické ohlasy, které na promíchání české a chorvatské hymny upozorňují, zatím ale chyba nebyla opravena. Nepodařilo se nám zjistit, jestli i v ostatních případech došlo k prohození názvů. Například Slovákům hymnu se Slovinci nepromíchali, což je dobré znamení. Tvůrce alba nejspíš popletl podobný název s „domovem“.

Snad alespoň příští týden, až olympiáda začne, použijí pořadatelé jiný playlist než ten z iTunes :).

 

via @matesola

Byl pro vás článek přínosný?