Hlavní navigace

Raijintek se pouští do plnohodnotných vodníků. Radiátor v nabídce chybí

7. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Raijintek se orientuje na výrobu chladičů a počítačových skříní. V jejím portfoliu najdete mimo jiné i all-in-one vodní set Triton. Podobných setů se prodává na českém trhu celé řada, ale jejich výkon ani zdaleka nedosahuje úrovně plnohodnotného vodního chlazení. Raijintek se rozhodl, že se změří právě i na plnohodnotné okruhy a představil novou modelovou řadu Atlantis.

Raijintek Atlantis

Čerpadlo RAI-PM5 nabízí solidní maximální průtok 480 litrů za hodinu. Modely, které používají výrobci v AIO setech, dosahují sotva čtvrtinového průtoku. Díky keramickému ložisku by měl být chod pumpy velmi tichý. Dalším produktem jsou expanzní nádoby RAI-R10 a RAI-R20. Válcové tělo je vyrobeno z akrylátu, konce jsou z hliníku. Z fotografií to bohužel vypadá, že budou tyto hliníkové části ve styku s chladicí kapalinou, což může zapříčinit vznik galvanické koroze. Pokud jí budete chtít předejít, budete muset použít chladicí kapalinu ošetřenou přípravkem proti vzniku koroze. Jednou z nich nabízí i přímo Raijintek pod označením RAIAQUA-T1.

Raijintek Atlantis Raijintek Atlantis

Nejzajímavějšími produkty z řady Atlantis jsou tři vodní bloky. CWB-C1 je blok určený pro chlazení procesoru. Základna, ve které jsou vyfrézovány jemné kanálky, je vyrobena z mědi. Ze stejného materiálu je vyroben také vrchní kryt. Celý blok je navíc poniklovaný, za což si zaslouží výrobce velkou pochvalu. Novinka bude kompatibilní se všemi dnešními paticemi.

  Raijintek Atlantis

 Pod označením GWB-C1 se ukrývá univerzální blok pro chlazení jádra grafických karet. Profil základny bohužel výrobce neukázal, ale předpokládáme, že vsadil na osvědčený koncept jemných drážek. I tento kousek je celý vyroben z mědi. Dva závity G 1/4" směřují do boku, což umožňuje nasazení i do sestav s více grafickými kartami.

 Raijintek Atlantis

Poslední blok s označením VWB-C1 je určený pro chlazení napájecí kaskády základních desek. Díky univerzální sponě jej bude možné využít na celé řadě desek. I v tomto případě je celá konstrukce měděná a navíc poniklovaná.

Raijintek Atlantis

Známé jsou již také ceny jednotlivých komponent. Za čerpadlo zaplatíte v přepočtu 2000 Kč, vodní blok na procesor vyjde zhruba o 100 Kč levněji. Blok na grafickou kartu si výrobce cení na 1400 Kč, pokud toužíte po kousku na chlazení napájecí kaskády, budete si muset připravit další tisícovku. Expanzní nádoby budou stát 1100 Kč a 1250 Kč.

Poněkud nepochopitelně neuvedl Raijintek žádný radiátor. Pokud se vám tedy modelová řada Atlantis zalíbila a přemýšlíte o pořízení některých komponent, budete muset použít konkurenční radiátor. Předpokládáme, že časem výrobce představí i model ze své stáje.

 

Zdroj: Techpowerup

Byl pro vás článek přínosný?