Hlavní navigace

Šeptanda: Hodinky Googlu přijdou již 9. února. Vyrobil je společně s LG

18. 1. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google již potvrdil, že v únoru vyjde finální verze hodinkového systému Android Wear 2.0. Začátkem měsíce s nimi přijdou na trh i dvoje referenční hodinky, které na novém systému poběží a které mají ukázat ostatním, jak by měla implementace nového systému vypadat. Přestože se Google úzce podílel na jejich vývoji, neponesou jeho jméno. Nebudou to Nexusy ani Pixely, nýbrž LG Watch Sport a Watch Style.

Alespoň tak to tvrdí Evan Blass, nejzámější „leaker“ na internetu. K premiéře v Americe prý dojde 9. února. Na ostatní trhy by se hodinky měly dostat až koncem února nebo začátkem března po veletrhu MWC.

Oba modely hodinek ponesou kruhové OLED displeje, disponují Wi-Fi a Bluetooth, 4GB úložištěm a na boku budou obsahovat digitální korunku. Jsou rovněž prachu- a voděodolné (Sport s ochranou IP68, Style IP67).

LG Watch Sport prý mají displej o průměru 1,38" a rozlišení 480 × 480 px, ponesou 768 MB RAM a budou obsahovat i LTE modem, GPS, měřič tepu a NFC (s placením přes Android Pay). Akumulátor má kapacitu 430 mAh. Na tloušťku mají 14,2 mm a k dostání budou v titanové a tmavě modré barvě.

LG Watch Style údajně obsahují 1,2" displej s rozlišením 360 × 360 px. Uvnitř je 512 MB RAM a 240mAh akumulátor. LTE, GPS, HR i NFC chybí. Zato jsou hodinky tenčí (10,8 mm). K dostání prý budou v titanové, stříbrné a růžové barvě.

Byl pro vás článek přínosný?