Hlavní navigace

YouTube brzy dostane offline režim, prozradil sám Google

15. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je to přesně rok, co jsme poprvé slyšeli, že se mobilní aplikace YouTube naučí stahovat kompletní videa. Tato funkce se do veřejného provozu ještě nedostala, ale Google ji už možná testuje, jak ukázaly několikeré rozbory aplikace na webu Android Police. Teď už funkci potvrdil i samotný Google.

YouTube bude mít zvláštní offline režim
YouTube bude mít zvláštní offline režim

Dnes představil novou platformu Android One, která má přinést do Indie a dalších asijských zemí dobré smartphony se stále čerstvým systémem, a to jen za 100 dolarů. Na stránce věnované nové iniciativě firma píše o výhodách, které Indové dostanou.

 

Operátor Airtel zákazníkům nebude účtovat data, která sloužil k aktualizaci systému, a navíc věnuje každý měsíc 200 MB pro stahování aplikací z Play Storu. Google pak daruje roční předplatné časopisů nebo novin ve svém Kiosku (Newsstand). Posledním bonusem, který se ale teprve chystá, je offline režim pro YouTube. Uživatel si bude moci stáhnout video (ideálně přes Wi-Fi), aby si jej pak mohl pustit kdykoliv i bez připojení.

Jaké to bude mít limity, kupříkladu jak dlouho bude soubor fungovat, to zatím nevíme. Google navíc o novince nemluví nikde jinde než u bonusů pro indické uživatele. Vzhledem k dřívějších únikům je ale nepravděpodobné, že by tuto novinku nevypustil do celého světa.

Byl pro vás článek přínosný?