Hlavní navigace

Microsoft pozastavuje testování raných verzí aplikací [Windows Insider]

18. 1. 2019

Sdílet

Zdroj: Redakce
Nové sestavení přináší menší novinky. Microsoft se chystá na dokončení Windows 10 verze 1903.

V tomto týdnu se ve Fast ringu objevilo další nové testovací sestavení operačního systému od Microsoftu. Windows 10 Insider Preview build 18317 mění zavedenou funkci, tedy aspoň v zemích, kde funguje asistentka Cortana. Dochází totiž k rozdělení vyhledávání a Cortany, tudíž teď v příslušných státech na hlavním panelu uvidíte vyhledávací pole a pak samostatné tlačítko pro vyvolání Cortany. Není zřejmé, co tím Microsoft sleduje. Tvrdí, že tímto zajistí každému nejlepší uživatelský zážitek. Jenže tím vzniká opět určitá schizofrenie – chcete hledat, ale který prostředek si aktuálně vybrat? O možných nevyřčených důvodech se můžeme pouze dohadovat. Spolehlivost nabídky Start vývojový tým zlepšuje tím, že ji z procesu ShellExperienceHost.exe přesouvá do vlastního procesu StartMenuExperienceHost.exe. Díky tomu mj. snáze odhalí případné problémy se Startem. Několikatýdenní interní testy prý skončily povzbudivě. Microsoft nám dále usnadňuje instalaci nových typů písem – do příslušné sekce v Nastavení balíček s fontem stačí přetáhnout ze správce souborů. Tento způsob instalace se ve výchozím stavu vztahuje pouze na právě používaný účet, nikoli na všechny účty v zařízení. V Nastavení byla dále přepracována sekce věnovaná programu Windows Insider, měla by usnadnit manipulaci s nastavením programu. Dále sestavení 18317 opravuje mnoho chyb, řada položek na sezn

Uzamčení stavu aplikací

Že se blížíme dokončení Windows 10 verze 1903, dokládá jednak na začátek února plánovaná tradiční akce Bug Bash, ale také zastavení testování nových funkcí v integrovaných aplikacích. V tuto chvíli Microsoft ve Windows 10 Insider Preview nechává k testování aplikace ve verzích, které bude na jaře distribuovat v rámci finální verze 1903 (kódové označení je 19H1).

Je proto možné, že se z vašich aplikací ztratily některé funkce, které jste v nich nedávno ještě směli zkoušet. Pokud je chcete zpátky, můžete přímo v nastavení aplikací určit, že máte zájem o testování vyvíjených funkcí.

Byl pro vás článek přínosný?