Hlavní navigace

První týden s Android Pay: 90 % plateb mobilem provedli muži

24. 11. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Moneta je jednou ze tří bank, které v Česku před týdnem spustily mobilní platby Android Pay. Firma po týdnu provozu zveřejnila první výsledky. Novou technologii si vyzkoušely tři tisíce klientů (Moneta jich má milion), z 90 % šlo o muže.

Celkový objem peněz zaplacených mobilem dosáhl dvou milionů korun, lidé prý nejvíce utráceli v supermarketech, prodejnách s elektronikou a na čerpacích stanicích. Nejvyšší zaplacená částka v prvním týdnu činila 16 647 Kč. Transakce probíhaly hlavně v Praze, Brně a Ostravě. A že je technologie jen pro mladé? Nejstaršímu klientovi využívajícím Android Pay bylo 74 let.

TIP: První zkušenosti s Android Pay. Jak funguje bezkontaktní placení mobilem?

Údaje za první týden potvrzují velký zájem Čechů o možnost bezpečně a pohodlně platit tím, co mají nejčastěji po ruce, tedy mobilním telefonem. Stačí přiložit, zaplatit, a hotovo. Očekáváme, že do dvou let budou Češi platit mobilním telefonem stejně často a samozřejmě, jako dnes platí fyzickými bezkontaktními kartami, v čemž patří v Evropě na špici,“ sdělila Hana Wasserburger, Head of Primary Banking Moneta Money Bank.

Byl pro vás článek přínosný?