Hlavní navigace

Aukce Dtestu možná skončí fiaskem. O2, T-Mobile ani Vodafone se jí nezúčastní

Sdílet

Zdroj: Redakce
O levnější tarify v akci Dtestu

nakonec projevilo zájem 100 000 uživatelů. Včera formálně skončily registrace a sdružení teď čeká na nabídky operátorů. Poptává tyto čtyři tarify, které sestavilo na základně zpětné odezvy uživatelů.

 

Poptávané tarify

Tarif A Tarif B Tarif C Tarif D
volných minut 100 500 1000 9999
volných SMS 50 250 500 9999
volitelný datový balíček 50 MB 250 MB 500 MB 2000 MB
dokoupení dat 250 MB 500 MB 1000 MB 4000 MB

Jisté je již to, že O2, T-Mobile a Vodafone se aukce nezúčastní. Velcí operátoři tvrdí, že Dtest se chce na kampani pouze obohatit, protože z tarifů by měl provize. O provizích Dtest mluvil otevřeně dopředu, mají pokrýt náklady na celou kampaň, případný přebytek by zaplatil bezplatnou spotřebitelskou poradnu, kterou provozuje.

Dtest na svém webu uvádí na pravou míru i další kritiku ze strany velké trojky. „Operátoři dále argumentují tím, že uzavření smlouvy s dTestem znamenalo zásah do práv zákazníků a povinnost operátora poskytovat soukromému subjektu čistě osobní údaje a informace o svých klientech. To je naprostá lež. Žádná taková povinnost není ve smlouvě mezi dTestem a operátorem obsažena.

Po operátorech žádáme pouze to, aby nám předem poskytli vzorovou smlouvu (kterou budou podepisovat se zákazníky), obchodní podmínky, reklamační řád či další dokumenty, které jsou hromadně rozesílané zákazníkům. Snažíme se tak ochránit zapojené spotřebitele před „nevstřícnými“ smluvními ustanoveními, která jsou jinak ve smlouvách s operátory běžná. Nejedná se tedy o žádné detailní informace o konkrétních zákaznících,“ píše Dtest.

Velcí operátoři se tedy aukce nezúčastní, ale na poptávku Dtestu mohou reagovat také virtuální operátoři. Příští týden bychom se měli dozvědět, jak to dopadlo.

Konkrétní vyjádření O2, T-Mobilu a Vodafonu si můžete přečíst na Euro.cz.

Byl pro vás článek přínosný?