Hlavní navigace

Beam se teď jmenuje Mixer. Microsoft mu přidává „kooperativní“ streamování

26. 5. 2017

Sdílet

Zdroj: Microsoft / Cnews
Služba pro streamování záběrů ze hry byla přejmenována, především ale získala několik příjemných vylepšení. Kromě společného streamování jde o mobilní aplikaci, jež zanedlouho nabídne streamování záběrů mobilních her.

Beam byla služba pro streamování záběrů ze hraní podobně jako Twitch. Oproti konkurenci se chlubila výrazně nižším zpožděním přenosu od zdrojového počítače k diváctvu. Spuštěna byla loni v lednu, ale už v létě ji odkoupil Microsoft. Ten ji v rámci posilování svých herních platforem integroval přímo do Xboxu a Windows, přičemž k dispozici je od verze 1703 (Creators Update). Kromě několika nových funkcí redmondský gigant oznámil, že službu přejmenoval. Beam se nyní nazývá Mixer a jak upozornil web On MSFT, k přejmenování nedošlo pouze z marketingových důvodů, jak bychom se mohli domnívat. Jak uvedl na Twitteru spoluzakladatel služby Matt Salsamendi, k přejmenování Microsoft vedly právní důvody – jméno Beam by nemohl používat globálně. Je skoro s podivem, že mu Mixer projde, ale vypadá to tak. Zvolený název služby každopádně lépe vypovídá něco o tom, jaké funkce nabízí. Nejde totiž jen o pasivní sledování, ale umožňuje divákům a divačkám vstupovat do hraní. Tomu, kdo hraje, můžete doporučovat, co má udělat. Můžete

Novinky v Mixeru

Společné streamování. Pokud hrajete společně s dalšími lidmi, může publikum sledovat dění z pohledu každého zúčastněného hráče či hráčky. Není ale podmínka, že budete v rámci svého společného vysílání hrát stejný titul. Maximum jsou v tuto chvíli čtyři streamy. Společné streamování je dostupné na počítačích, na Xboxu pak bude do několika týdnů.

Mobilní aplikace pro iOS a Android. Microsoft si připravuje půdu pro streamování záběrů ze hry z mobilu, ačkoli zatím funkce podporována není. Aktuálně se jedná o betatest. Nakonec bude možné připojovat mobilní vysílání ke společným streamům.

Kanál Channel One. Tento kanál běží 24 hodin denně a nabídne vám přehled aktuálního zajímavého dění na Mixeru. Je moderován a najdete na něm tipy na streamy, ale i oznámení vydání nových titulů, tipy a triky a novinky ze světa elektronických sportů.

Mixer na hlavní obrazovce Xboxu. Prozatím jen účastnice a účastníci programu Xbox Insider mohou přistupovat ke službě rovnou z hlavní obrazovky herní konzole. Přímo na ní uvidíte výběr streamů.

Více o službě najdete na webu www.mixer.com, kde můžete streamy samozřejmě také sledovat. Microsoft nám skrze Mixer dále umožní sledovat svou tiskovou konferenci na E3, a to rovnou ve 4K. konference proběhne 11. června.

Byl pro vás článek přínosný?