Hlavní navigace

Tohle je nejdivnější televizor na světě. V obýváku roztahuje křídla

Sdílet


Dánskou společnost Bang & Olufsen známe zejména díky špičkové audio technice. Firma ale pod značkou Beovision vyrábí i stylové televizory. Ten vůbec nejodvážnější firma tento týden prezentuje na Milan Design Week. Jmenuje se Beovision Harmony a má 77palcovou OLED obrazovku. Fakticky jde o převlečený televizor LG řady C9, který si B&O upravila dle svých potřeb.

Harmony je umístěný na výsuvném stojanu spolu s reproduktory tvořenými dvěma křídly. Ta jsou při vypnuté obrazovce složena ve vertikálním stavu a OLED překrývají. Po zapnutí televizní části se ale obrazovka vysune nahoru, zatímco křídla se roztáhnou horizontálně a umístí se pod displej. Uvnitř netradičního soundbaru jsou tříkanálové měniče, šasí je tvořeno z hliníku a dubového dřeva.

V jiných ohledech už Harmony bude odpovídat modelu od LG, díky tomu také běží na systému webOS 4.5 se všemi možnými dostupnými aplikacemi. Korejský televizor bez křídel ale bude o třetinu levnější. Beovision Harmony se má prodávat od podzimu za 18 500 eur, tedy asi půl milionu korun, highendový model od LG by měl stát okolo 150 000 Kč.

Cloud24

Byl pro vás článek přínosný?