Hlavní navigace

Revoluční brýle HoloLens jdou do Česka. Microsoft si řekne až o 90 000 Kč

2. 11. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Skoro dva roky od uvedení brýlí si Microsoft HoloLens budeme moci koupit i v Česku. Tedy pokud budete chtít investovat čtyři průměrné měsíční mzdy, neboť futuristické brýle pro rozšířenou realitu nejsou levnou záležitostí.

Microsoft včera oznámil, že počet trhů, na kterých budou HoloLens dostupné, rozšíří z 10 na 39. Těšit se mohou i Slováci. Kdo však brýle chtěl, mohl si je koupit již před rokem. Tehdy se začaly prodávat v Německu, odkud je firma posílala i do Česka. Cena činí 3300 eur (asi 85 000 Kč).

Veškeré informace o hardwaru si můžete přečíst v Honzově článku Microsoft uvádí první generaci AR brýlí HoloLens. Ve stručnosti jen uvedu, že HoloLens jsou nezávislé na počítači, vlastní mini PC obsahují v sobě. Brýle mají také integrovaný systém senzorů a kamer, které slouží k orientaci v prostoru, a také průhledné displeje, na kterých se zobrazují hologramy zasazené do skutečného prostoru.

Microsoft věří, že HoloLens je budoucí směr nositelných počítačů. Potenciál vidí ve firmách, školství, ale i v domácnostech. Vzhledem k ceně ale cestičku nejdříve vyšlapou spíš brýle typu Samsung Odyssey, které jsou závislé za počítači a mají klasický displej. Aplikace na nich díky platformě Windows Mixed Reality poběží stejné.

PS: Komerční banka představila již začátkem roku 2017 první českou aplikace pro HoloLens.

Byl pro vás článek přínosný?