Hlavní navigace

Samsung HMD Odyssey jsou nejpokročilejší brýle pro Windows Mixed Reality

4. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Microsoft

Po Aceru, Dellu, Lenovu a HP představil brýle pro Windows Mixed Reality (WMR) od Microsoftu také Samsung. Zatímco předchozí zmíněné značky se liší prakticky jen designem, Korejci nabídli i jiný typ displeje a sluchátek.

Dosavadní brýle, které se mimochodem začnou prodávat od 17. října, používaly dvojici 2,9" LCD panelů s celkovým rozlišením 2880 × 1440 px a fresnelovou čočkou pokrývající zorný úhel 95°. HMD Odyssey od Samsungu má dvojici 3,5" AMOLED panelů s rozlišením 2880 × 1600 px a zorným úhlem 110°. Obraz vás tak do virtuální či rozšířené reality lépe vtáhne. Samsung navíc slibuje prémiová sluchátka od AKG. Značky, jež od loňska vlastní.

Samsung HMD Oddysey Samsung HMD Oddysey

V jiných parametrech už se neliší. K počítači se brýle připojují pomocí čtyřmetrových HDMI 2.0 (a podporují 90Hz frekvenci, při připojení přes HDMI 1.4 jedou jen při 60 Hz) a USB 3.0. Uvnitř brýlí je akcelerometr, gyroskop a kompas, díky nimž brýle rozpoznávají pohyb hlavy v devíti osách. Nechybí dvojice mikrofonů ani tlačítka pro změnu hlasitosti. HMD Oddysey měří 202 × 132 × 111 mm a váží 645 gramů.

K brýlím bude Samsung dodávat stejné pohybové ovladače jako ostatní. Váží 160 gramů, rovněž snímají pohyb v devíti osách, obsahují několik tlačítek, klikací touchpad a analogovou páčku.

Sada se bude prodávat za 499 dolarů. Acer a Lenovo chtějí 399 dolarů, Dell a HP pak 449 dolarů. Zatím bohužel nemáme informace, že by se brýle (nejen ty od Samsungu) prodávaly i u nás.

MMF24

Platforma WMR bude kompatibilní se Steamem, takže všechny VR tituly optimalizované pro Oculus Rift a HTC Vive poběží také na brýlích od Samsungu, Aceru, Lenovu, Dellu a HP. Pro WMR bude optimalizován i Minecraft nebo pokračování Halo.

Byl pro vás článek přínosný?