Hlavní navigace

12“ EliteBooky: tablet a minibook

7. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hewlett Packard uvádí na trh dva malé EliteBooky. Stříbrní válečníci vás omráčí nejen designem a parametry, ale i svou cenou.

Oba dva EliteBooky jsou malé stroje s magnéziovým šasi a oba vydržely velmi náročné testy vojenských standardů MIL-STD 810G (test odolnosti proti nárazům, vibracím, prachu, vlhkosti, a extrémním teplotám). Vysoká kvalita a perfektní zpracování jsou s řadou EliteBook ostatně přímo spojeny. EliteBooky 2740p a 2540p se liší v jedné podstatné věci, 2740p je konvertibilní tablet, na rozdíl od klasického minibooku 2540p.

  • EliteBook 2740p je tedy konvertibilní tablet-minibook s 12,1" multidotykovým kapacitním displejem, který můžete zvolit v lesklé i matné variantě. Hmotnost začíná na 1,72 kg. Čtyřčlánkovou baterii s výdrží až pět hodin lze snadno rozšířit tenkou baterií naspod notebooku pro výdrž až jedenácti hodin, engadget dokonce spekuluje o příjemné možnosi osazení dvou přídavných baterií.
  • EliteBook 2540p je "pouze" klasický minibook bez dotykového displeje, hmotnost zařízení klesla na 1,54 kg. Baterii můžete volit mezi tří-, šesti- a devítičlánkovou, rostoucí cena a hmotnost minibooku bude vykoupena výdrží stoupající od čtyř, přes osm, do jedenácti hodin.

Oba stroje můžou být osazeny jak klasickými, tak nízkonapěťovými (přípona LM, max. spotřeba 25 W) procesory Core i5 a i7, můžete si vybrat mezi konfiguracemi s rychlým 7200ot./min diskem či SSD úložištěm. Skvělý design z čistého kartáčovaného hliníku rozhodně zaujme. Oba mají zřejmě displej s poměrem stran 16:10 a rozlišením 1280 × 800. Nezapomnělo se na 2MPix webkameru se schopností čtení vizitek ani na čtečku otisků prstů, USB porty jsou ve verzi 3.0.

HP také k notebookům prodává i dokovací stanici HP 2740 Ultra-Slim Expansion Base. Tenká deska se snadno vejde do aktovky společně s notebookem a obsahuje všechny porty co notebook, navíc mechaniku DVD+/-RW a konektory DisplayPort a eSATA. Byla by škoda nezmínit technologie DayStarter a Quickweb, které vám, zatímco bootuje Windows, ukážou kalendář, nové maily a dají přístup na web.

KL24

Oba notebooky se prodávají s Windows 7 Professional za cenu začínající od nepěkných 36-38 tis. Kč, dokovací stanice HP 2740 Ultra-Slim Expansion Base od 6000 Kč.

Zdroj: TZ HP, engadget

Byl pro vás článek přínosný?