Hlavní navigace

Jako z jiného světa: Lukašenko vyzývá k návratu k tlačítkovým telefonům, smartphony prý sledují Američané

12. 2. 2021

Sdílet

Zdroj: reuters

Kontroverzní prezident Běloruska Alexander Lukašenko, který podle mnoha indicií zfalšoval poslední volby v zemi, vyzval k návratu k tlačítkovým telefonům. Již dříve diktátor sdělil, že sám žádný smartphone nemá.

Lukašenko kritizoval majitele smartphonů, podle něj „chytří lidé“ již dávno přešli na tlačítkové telefony. „Chceš, aby tě Američané každou minutu sledovali, kde jsi a co tam děláš na těchto iPhonech?“ řekl Lukašenko na běloruském lidovém shromáždění v Minsku. Akce trvá dva dny a hostí témeř tři tisíce pozvaných účastníků včetně zahraničních delegátů. Má projednávat plán na příští pětiletku.

Pro srovnání, vůdce Severní Koreje používal v roce 2013 (novější data nejsou k dispozici) telefon od HTC a Putin byl předloni vyfocen u počítače s Windows XP.

https://video.img.ria.ru/Out/mp4/20210212/2021_02_12_Lukashenko20210212113621_1lwwljfd.wac.mp4

MMF24

Britská vláda zveřejnila stanovisko, že lidové shromáždění čítá pouze předem vybrané delegáty a je zcela prosto opozice. V Bělorusku se již několik měsíců konají násilně potlačované protesty, na něž se obyvatelé domlouvají i prostřednictvím smartphonů.

zdroj: Alexander Mitrofanov

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.