Hlavní navigace

Bill a Melinda Gatesovi oznámili na Twitteru rozvod

3. 5. 2021

Sdílet

Zdroj: Wiki Commons
O bulvárních zprávách se většinou snažíme nepsat, dnešní oznámení Billa Gatese ale počítačový svět trošku zaskočilo. Bill i Melinda na svých Twitterových účtech právě synchronizovaně oznámili po 27 letech manželství rozvod.

„Po velkém přemýšlení a hodně práce na našem vztahu jsme se rozhodli ukončit naše manželství,“ uvádí se v prohlášení, jež Bill i Melinda zveřejnili přesně ve 22:30 (v 16:30 tamějšího času). Oba se seznámili kde jinde než v Microsoftu v roce 1998, kde Melinda pracovala nejdříve jako produktová manažerka a později se vypracovala na generální manažerku informačních produktů.

Bill Gates na Twitteru
Bill Gates na Twitteru
Melinda French Gates na Twitteru
Melinda French Gates na Twitteru

„Po velkém přemýšlení jsme se rozhodli ukončit naše manželství. Za posledních 27 let jsme vychovali tři neuvěřitelné děti a vybudovali nadaci, která funguje po celém světě a umožňuje mnoha lidem vést zdravý a produktivní život. Nadále sdílíme víru v tuto misi a budeme i nadále spolupracovat v nadaci, ale už nevěříme, že v této další fázi našeho života můžeme spolu být jako pár. Žádáme o prostor a soukromí pro naše rodiny.“

V roce 1994 se na Havaji vzali. Rok poté se jim narodilo Windows 95, později i tři děti. Spolu vedli nadaci, jež věnovala přes padesát miliard dolarů boji proti chudobě a nemocem. Bill Gates varoval svět i před pandemií, na kterou nejsme připraveni – už v roce 2014.

Bill Gates a Melinda svatba Svatba (obrázek: Biography Channel)

Jak už to při rozvodech bývá, bude se dělit i majetek. Ten Billův je odhadován na 130 miliard dolarů. Při rozvodu Jeffa Bezose před dvěma lety se dělilo 150 miliard.

KL24

Tip: Bill Gates zcela opouští Microsoft, bude se věnovat své nadaci

zdroj: Twitter Billa Gatese, CNN

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.