Hlavní navigace

CES 2012: všechny novinky z veletrhu na jednom místě

9. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na Consumer Electronics Show v lasvegaském centru máme totiž českou spojku, šéfredaktora Extra PC – Honzu Čarka. Ten bude celý týden chodit, fotit, vyptávat se a šťourat, co je ve světě technologií nového.

Tento článek slouží jako rozcestník na všechny zprávy z CESu 2012. Je průběžně aktualizován.


CES Awards 2012: Nejlepší produkty podle novinářů a návštěvníků

Fujifilm X-Pro1

Magazín Cnet každoročně vyhlašuje nejlepší produkty CESu v 10 kategoriích + předává cenu za nejlepší produkt podle novinářů a návštěvníků. Přehlídka „The best of“ začíná (čtěte dále…)


[firstpagebreak title=Počítače a hardware]

Počítače a hardware

Miditower a extravýkonný zdroj od SilverStone

Skříň SilverStone TJ04-E

Svou přítomností na veletrhu CES poctil návštěvníky i taiwanský výrobce skříní a napájecích zdrojů SilverStone. K vidění měl obojí, ze zdrojů je to nový model Zeus o výkonu 1,35 kW. Přímo oficiálního představení se ve spojitosti s veletrhem dočkala skříň série Temjin, model TJ04-E (čtěte dále…)

Elitegroup na CESu se třemi deskami pro Ivy Bridge

ECS Z77H2-M2

Další z tchajwanských výrobců základních desek – Elitegroup Computer Systems (ECS) – se na CESu také pochlubil se svými novinkami vyšší řady Black Series. Jedná se o tři desky s čipovými sadami Intel řady 77 (kódově Panther Point), konkrétně H77 a Z77 (čtěte dále…)

Shrnutí novinek Arctic na veletrhu v Las Vegas

Arctic Freezer i30

Arctic, známý výrobce kvalitních a tichých chladičů, nemůže na veletrhu CES chybět. Bylo tedy možné najít koutek s několika více či méně novými modely, se kterými se v nejbližší době setkáme na pultech prodejen, webových stránkách internetových obchodů a téměř určitě také u tichých počítačových sestav (čtěte dále…)

Cooler Master ukazál dvě skříně a nový unikátní chladič

Cooler Master HAF MX

 

Cooler Master na CESu připravil něco pro všechny, od milovníků mikropočítačů po našené ladiče. Pro první skupinu tu je Micro-ITX bednička Elite 120, druhým přírustkem je HAF XM. Možná ještě zajímavější je však chladič mikroprocesorů TPC 812. Ten má šest standardní duálních 8mm heatpipe a něco, co výrobce označuje jako vapor chamber (čtěte dále…)

Zdroje EVGA pro běžnější smrtelníky i ještě náročnější extremisty

EVGA NEX o výkonu 1,5 kW

Americký výrobce extrémních grafických karet a základních desek EVGA po dvou letech rozšířil svou nabídku základních zdrojů. Jeho jediný model Classified SR2 o výkonu 1,2 kW, jehož výrobcem je Enhance Electronics, nyní dostane bratříčky výkonově na obě strany (čtěte dále…)

Gigabyte na CESu: čtyři základní desky a dvě grafické karty

Gigabyte G1.Sniper 3

Gigabyte překvapil na veletrhu CES hned čtyřmi deskami, z nichž dvě jsou z řady G1.Killer. Jejich poznávacím znakem je pro Gigabyte barevně méně tradiční, avšak elegantní kombinace černé desky a zářivě zelených prvků (čtěte dále…)

Modré, zelené i rudé paměti od Kingstonu

Kingston HyperX Red

Gigant ve výrobě paměťových produktů, americký Kingston Technology, na CESu ukázal několik svých novinek z oblasti paměťových modulů DDR3 SDRAM. Různé frekvence, napětí, chladiče i barvy. Vyberete si (čtěte dále…)

Atom D2700 a GeForce GT 520 v Mini-ITX balení? U Zotacu ano

Zotac D2700-ITX WiFi Supreme

Dalším přírůstkem z rodiny Mini-ITX základních desek od Zotacu je model D2700-ITX WiFi Supreme s integrovaným mikroprocesorem Intel Atom D2700 (dvě jádra na 2,13 GHz). Ten má sice v sobě grafické jádro, na to ale zapomeňte, Zotac totiž pod jeden nízkoprofilový chladič se dvěma heatpipe schoval procesor i grafické jádro Nvidia GF119 (čtěte dále…)

Nářez nejen Wi-Fi produktů Netgear

Netgear

Nikdo ze špičkových výrobců síťových prvků nemohl na CESu chybět, po Trendnetu tak přichází Netgear hned s osmi novinkami. Ani jedna z nich však nemá podporu nového standardu Wi-Fi 802.11ac, všechny představené bezdrátové prvky jsou pro 802.11n, brzy se tak jistě dočkáme ještě dalších nových produktů, které Netgear momentálně připravuje (čtěte dále…)

Na návštěvě u MSI – dvě desky se Z77 a externí grafický box

MSI GUS II

Kromě dvou desek pro procesory Intel Ivy Bridge se na stánku MSI objevila externí grafická karta, respektive její koncept GUS II, která se připojuje pomocí rychlého rozhraní Thunderbolt. Technologie je zatím v plenkách, ale v budoucnu bychom takhle mohli zrychlit notebooky nebo nettopy (čtěte dále…)

Enterprise SSD od OCZ Technology

OCZ Chiron

OCZ Z-Drive R5 přijde s přenosovými rychlostmi až 7,2 GB/s, současně také zvládne až 2,5 milionu vstupně-výstupních operací za sekundu. Obě hodnoty jsou více než dvojnásobkem oproti Z-Drive čtvrté generace. To by mělo zajistit dostatečný základ pro cloudová centra, která nyní rostou jako houby po dešti. (čtěte dále…)

Elgato Thunderbolt SSD

Elgato Thunderbolt SSD (zdroj: cnet.com)

Zapomeňte na USB, FireWire nebo eSATA. Elgato se připojuje superrychlým Thunderboltem (10 Gb/s), který si ale zatím užijí pouze majitelé nových počítačů od Applu. Rozhraní přenáší dostatek proudu, takže k externímu úložišti vede pouze jediný kabel. Uvnitř je SSD s kapacitou 128 nebo 256 GB (čtěte dále…)

Herní příslušenství od Roccatu

Roccat klávesnice IskuVýrobce periferií dovezl do Las Vegas herní podsvícenou klávesnici Isku a myš Kone, které spolu unikátně komunikují. Přímo na klávesnici lze ovládat makra pro myš, co využijete hlavně u stříleček. Novinkou je i headset s mikrofonem a šestikanálovým zvukem (čtěte dále…)

Hlavní trendy letošního CESu

CES 2012

Na co letos těšit? Hlavním tahákem po loňských tabletech budou ultrabooky. Ale už přes 40 let nás baví i televizory, které jsou čím dále chytřejší a konečně dostanou také jednodušší ovládání. A minipočítače se dostanou do zbytku domácnosti (čtěte dále…)

Trendnet má routery s rychlostí 1,3 Gb/s

Router TRENDnet TEW-811DR Adaptér TRENDnet TEW-800MB

Americký výrobce ukázal nové bezdrátové směrovače, které si poradí se standardem Wi-Fi 802.11ac. Až budou běžně k dispozici i kompatibilní síťové karty pro počítače, budete moci přenášet data stejně rychle přes kabel (Ethernet 1000Base-T) i vzduchem. (čtěte dále…)

[pagebreak title=Notebooky a příslušenství]

Notebooky a příslušenství

Všechny novinky Lenova na jednom místě

CES 2012 je za námi. Protože jsme ale stále nestihli obsáhnout vše, co na tomto veletrhu někteří výrobci představili, nedáme vám s ním ještě pár dní pokoj. Nyní si můžete na jednom místě přečíst o všem, co chystá čtenáři nejoblíbenější výrobce roku 2011: Lenovo (čtěte dále…)

Pod kapotou Lightning Bolt: USB 3.0 přes DisplayPort kabel

Tento týden jsme vás informovali o soupeři pro rozhraní Thunderbolt, které chystá AMD pod označením Lightning Bolt. V diskuzi se objevila doměnka, že technologie využívající konektor DisplayPortu by mohla být s již existující „předlohou“ kompatibilní. Server Anandtech ale odhaluje, že tomu tak nebude (čtěte dále…)

Lenovo IdeaPad Yoga – mezi tabletem a Ultrabookem

Již dříve jsme vám říkali o šuškandě provázející Ultrabooky. Jejich další generace podle Intelu nahradí tablety, budou mít dotykové displeje a zajímavá konstrukční řešení. Jednou z prvních vlaštovek mezi podobnými zařízeními je IdeaPad Yoga od Lenova, zařízení, pro které snad ani nemáme název. Je to Ultrabook? Nebo tablet? Ultratablet? V každém případě je geniální (čtěte dále…)

Ultrabooky na stánku Intelu (přehled s galerií)

Na letošním ročníku CESu se objevila spousta nových Ultrabooků. O některých z nich jsme vás již informovali, nyní jsme pro vás připravili fotogalerii ze stánku Intelu, kde se můžete podívat na ty již představené, ale i na několik zatím neznámých modelů exotičtějších značek (čtěte také…)

Dell má už taky Ultrabook, jmenuje se XPS 13

Dell XPS 13 Ultrabook (neplést například se starším Dell Studio XPS 13), představený na CESu, je oficiálně prvním Ultrabookem tohoto výrobce. Nabídne relativně standardní výbavu s výhledem na relativně brzký budoucí upgrade na Ivy Bridge a tělem, které kombinuje uhlíková vlákna na základně a kov na víku (čtěte dále…)

3Dee Central udělá z vašeho displeje 3D kino

Pokud patříte mezi menšinu, která stále touží po 3D displejích (a bez nutnosti nosit brýle), a nechcete platit těžké peníze za notebook, který už takový displej má z výroby, má pro vás nepříliš známý výrobce 3D příslušenství dobrou zprávu. Na CES 2012 totiž tato firma odhalila rámeček, který dokáže nasimulovat 3D obraz na klasickém notebookovém displeji (čtěte dále…)

Batohy a kufry Pelican pro opravdové muže

V záplavě notebookových brašen (kompletní galerii přineseme po skočení veletrhu) nás občas některý výrobce zaujme výrazně víc, než jeho konkurence. Do této kategorie zcela určitě patří firma  Pelican, která nabízí notebookové kufry a batohy pro opravdové tvrďáky (čtěte dále…)

Podváděl Intel při předvádění integrovaných grafik v Ivy Bridge?

Intel ještě před oficiálním začátkem veletrhu CES prezentoval nedočkavým novinářům schopnosti integrovaných grafických čipů v procesorech nové generace Ivy Bridge. Prezentace se sestávala z několika dem, ovšem jedno z nich vzbudilo pořádné pozdvižení (čtěte dále…)

AMD ukázalo Trinity v akci a soupeře Thunderboltu

Firma AMD se v Las Vegas pochlubila „živou předváděčkou“ jednoho ze svých zatím nevydaných produktů, APU Trinity. Tento čip v letošním roce nahradí Llano v sériích AMD A4/A6/A8. Raymond Dumbeck z AMD prezentuje počítač, na kterém běží současně smyčka hry DiRT 3 na jednom monitoru a konverze videa na druhém monitoru. (čtěte dále…)

Zenbooky od Asusu dostanou nový kabátek

Pokud se vám zalíbily Ultrabooky, ale vadí vám, že všechny doposud dostupné modely mají stejné (kovově šedé) barvy, nezoufejte. Povedené Zenbooky od Asusu se dočkají několika kosmetických změn, mezi které bude patřit mimo jiné i rozšíření nabídky barevných provedení (čtěte dále…)

Gigabyte T1006M a S1081M

Tablety nejsou pouze iPady nebo ty s Androidem. Gigabyte ukázal dvě novinky s poctivými vnitřnostmi z PC. Oba běží na úsporném Atomu, mají 10" displej s rozlišením 1366 × 768 px, Bluetooth 4.0, 500GB disk a Windows 7. První z nich funguje jako konvertibilní notebook, druhý je čistokrevným tabletem bez klávesnice (čtěte dále…)

Lenovo IdeaPad U310 a U410

Časní nástupci IdeaPadu U300s vylepšují především konektorovou výbavu. Přibyla čtečka SD karet, druhý USB 3.0 a větší 14" model U410 má navrch i Ethernetovou zdířku RJ-45. Ultrabooky zaujaly příjemnou cenou, ale horší je to s hmotností. U310 s 1,6 kg a U410 s 1,9 kg: tudy fakt ne (čtěte dále…)

Acer Aspire S5 a Timeline Ultra

Nový Aspire konečně dostal do vínku tělo z kovové slitiny místo plastu. Hlavním tahákem jsou ale rozměry: v nejtlustším místě má 15 mm, což z něj dělá nejtenčí Ultrabook. Potěší i hmotnost 1,36 kg. S5 dostane i USB 3.0 a Thunderbolt. Nová modelová řada Timeline Ultra si bere to dobré z Ultrabooků, ale chybí jí certifikace Intelu (čtěte dále…)

Intel Nikiski: průhledný touchpad zabere celou šířku klávesnice

Jak by mohla vypadat příští generace ultrabooků? Bude mít jeden obrovský průhledný a oboustranný touchpad. Díky tomu uvidíte displej i při zavřeném víku a budeme moci pracovat s widgety ve Windows 8. Pro kontrolu e-mailu, kalendáře nebo čtení statusů na sociálních sítích ideální věc (čtěte dále…)

HP Envy 14 Spectre je ze skla

Envy (závist) jsme znali z dřívějších videí jako cosi tenkého a lesklého. Teď už víme. Povrch nového ultrabooku od HP je totiž pokryt tvrzeným minerálním sklem, který má zvýšit jeho odolnost. Jenom abyste s takovým notebookem nakonec nezáviděli levnějším matným modelům jejich čistotu (čtěte dále…)

Samsung a Ultrabooky řady 5

Jihokorejci se konečně osmělili a uvedli pravé Ultrabooky posvěcené Intelem. Kromě pěkného designu ale prozatím ničím nevyčuhují: cena ani hmotnost jsou průměrné. U 14" varianty ale překvapí optická mechanika. Kromě toho Samsung uvedl další zástupce řady 9, která si na Ultrabooky jen hraje, ale i bez certifikace se jim může rovnat (čtěte dále…)

[pagebreak title=Microsoft a Windows 8]

Windows 8 pro ARM mohou na trh dorazit později

Obrázek z ARM edice Windows 8 pre-beta; Zdroj: ZDNet

Intel a AMD se z podobných zpráv jistě radují. Poprvé v dějinách poběží Windows na procesorech postavených na zcela jiné architektuře. ARM se oblíbili výrobci přenosných zařízení, producenti těchto procesorů by se však rádi viděli v obřím segmentu strojů, na nichž Windows běží (čtěte dále…)

Windows 8 vyjdou pravděpodobně v říjnu, Zune se toho možná nedožije

Windows 8

Oficiální informace to ale nejsou, zatím jde stále o drby. Je ale skoro stoprocentně jisté, že osmičky doputují do finále někdy v tomto roce. Také podle domnělých uniklých plánů a řečem z Microsoftu se zdá, že firma zopakuje cyklus sedmiček. To by znamenalo, že se nový operační systém dostaví asi tři roky po předcházejícím (čtěte dále…)

Ve Windows 8 poběží aplikace pro Android

" width="450" height="259" frameborder="0">

Jako by nestačilo, že Windows konečně dostanou vlastní katalog aplikací. Windows Store je někomu kupodivu málo a ten někdo se jmenuje BlueStacks. Firma představila program BlueStacks App Player, který vám umožní ve Windows spouštět aplikace určené pro Android (čtěte dále…)

Videogalerie z přednášky a stanoviště Microsoftu

" width="450" height="259" frameborder="0">

Microsoft se na CES dlouho nepodívá, takže se s výstavištěm rozloučil ve velkém stylu. Jeho stánek se všudypřítomným Metrem je úctyhodný. Pár videí vám přiblíží, jak během deseti dní vznikal. Můžete si také přehrát poslední přednášku Steva Ballmera. (čtěte dále…)

Bližší představení Windows 8 build 8175

" width="450" height="259" frameborder="0">

Aktuálně je veřejně rozšířena verze Developer Preview, ale na CESu už na některých počítačích běžela pokročilejší verze, konkrétně Windows 8 sestavení 8175. Viděli jsme nový efekt zavírání aplikací v Metru nebo přehrávače hudby a videa (čtěte dále…)

Bude ve Windows 8 pro ARM ještě desktop?

Obrázek z ARM edice Windows 8 pre-beta; Zdroj: ZDNet

Snímek z ARMového počítače prozradil, že i ve Windows 8 pro novou architekturu bude přítomen tradiční desktop, tedy plocha. Přitom první náznaky vypadaly, že W8 pro ARM budou mít pouze prostředí Metro. Ale Microsoft také může pouze mást veřejnost ať už vědomě, či nevědomě (čtěte dále…)

Microsoft: Windows, Windows, Windows!

Ballmer vyplnil intermezza

Microsoft znovu ukázal chystané „osmičky“ v akci. Už v únoru vyjde betaverze, která zpřístupní i online obchod Windows Store. Na trh přijde také speciální pohybové ovládání Kinect pro počítače. Viděli jsme i sympatickou mobilní hříčku Cut the Rope převedenou do HTML5 (čtěte dále…)

Windows a Office na iPadu díky OnLive

OnLive nabízí Windows na iPadu

Začal s cloudovou distribucí videoher, teď pomocí internetu bude „streamovat“ i Windows 7 a aplikace. V iPadu je nainstalován tenký klient, který ovládáte vzdálený počítač s Windows. Běží překvapivě svižně, jak jen to je na dotykovém zařízení bez dalších periférií možné (čtěte dále…)

[pagebreak title=Smartphony a tablety]

Smartphony a tablety

Lenovo K800 - první smartphone s Intel Atomem Z2460

Lenovo K800

Ještě dlouho před samotným CESem se začalo hovořit o tom, že se konečně Intel odhodlal ke vstupu do mobilního segmentu. Postupně byla odhalena platforma Medfield a nyní jsme se dočkali prvního reálného produktu. Ten trochu nečekaně přineslo Lenovo (čtěte dále…)

Projekt Fiona – koncept herního tabletu s Windows 8

fiona1

Značku Razer asi znáte podle herních klávesnic či myší. Na CESu představil koncept herního tabletu, který nazval Fiona. Vypadá jako iPad s držáky a jde spíše jen o studii, přesto již existuje funkční vzorek k vidění na CESu (čtěte dále…)

Displej Lumie 900 je lepší, než jsme si mysleli

Nokia Lumia 900

Vlajková loď stále překvapuje. Není to pouze nafouknutá „osmistovka“, Lumia 900 má sice větší displej se stejným rozlišením, ale už zvýšení barevné hloubky na 24b, o které jsme psali snad jako jediní na internetu, nás mohla trknout. Na Twitteru totiž Nokia potvrdila, že její nový AMOLED Clearblack nepoužívá mířžku Pentile, takže slibuje jemnější obraz (čtěte dále…)

Motorola Droid 4 – americký telefon pro CDMA

Motorola Droid 4

Motorolu sice před časem koupil Google, ovšem ta si dál vyrábí telefony jako by se nic nestalo. Nejnověji představila model Droid 4, který je ovšem určen pro americký trh. K nám by se mohl příští rok dostat pod jiným názvem (čtěte dále…)

Atomy od Intelu v mobilech budou, chystá je Motorola a Lenovo

" width="450" height="259" frameborder="0">

Intel, Atom, Motorola, Lenovo, Google, Android: na kombinaci těchto slov si budeme muset pomalu zvykat. Intel na CESu oznámil nová partnerství a letos by měl konečně uvést chytré telefony a tablety, ve kterých bude použit jeho mobilní procesor Atom (čtěte dále…)

Huawei Ascend P1 S

Huawei Ascend P1 S

Nejtenčí (6,68 mm) smartphone světa je ostřejší než nová žiletka Razr od Motoroly (7,1 mm). Chlubí si 4,3" displejem s rozlišením 960 × 540 px, technologií Super AMOLED a nechybí ani Android 4.0. Dnes už je samozřejmostí dvoujádrový procesor, záznam v rozlišení 1080p nebo výstup HDMI. (čtětě dále…)

Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 900

Očekávaná devítistovka je pouze zvětšenou Lumií 800. Má 4,3" displej (ale stejným rozlišením 480 × 800 px), lepší akumulátor, přibyl gyroskop a podpora rychlých sítí LTE. Ale u nás se prodávat nebude, prozatím se jedná o exkluzivní zboží pro amerického operátora AT&T (čtěte dále…)

AcerCloud jako reakce na iCloud

AcerCloud

Stejné funkce, shodný vzhled a nápadně podobná prezentace odhalující novou synchronizační službu napovídá, že zase někdo opisoval u Applu. Ale AcerCloud má dvě zajímavé funkce navíc: vzdálené zapnutí domácího počítače a možnost sledování hudby a videa z PC na mobilu či tabletu s Androidem (čtěte dále…)

HTC Titan II: pan fotograf s 16 Mpx

HTC Titan II

Nástupce „pádla“ s Windows Phone Mango má stejně velký 4,7" displej, je tlustší, ale zato s nižší hmotností. Vzhledem k podpoře sítí LTE jej zatím najdete jen na americkém trhu, ale v průběhu roku se rozšíří i jinam. HTC slibuje foťák lepší než mají iPhony (čtěte dále…)

Sony Xperia S: po 10 letech bez Ericssonu

Sony Xperia ionBájný telefon s krycím názvem Nozomi se odhalil. Má nádherný design, 4,3" displej s rozlišením 720 × 1280 px, dvoujádrový procesor, 12Mpx foťák, ale prozatím jen Android 2.3. Ice Cream Snadwich dostane až později. Na trh se dostane v černé a stříbrné variantě někdy na konci března (čtěte dále…)

Kopírování bude rychlejší, smartphony a tablety dostanou USB 3.0

 Zástupci USB IF slibují rychlejší nabíjení, ale hlavně svižnější datové přenosy. Co dnes trvá 15 minut, to na konci letošního roku přenesete za 70 sekund. Na zaplnění velkých pamětí hudbou a filmy už nebudeme muset čekat celou věčnost (čtěte dále…)

[pagebreak title=Doplňky, gadgety a jiné hračky]

Doplňky, gadgety a jiné hračky

Klávesnici Matias One připojíte také k BlackBerry a iPhone

Klávesnice Matias Tactile One

Matias, kanadský výrobce počítačového a zejména notebookového příslušenství, na CESu představil 3 nové klávesnice, které kromě své standardní funkce – připojení k počítači nebo laptopu – nabízí také prostor pro odložení iPhonu, ke kterému je navíc možné klávesnici bezdrátově připojit a psát tímto způsobem SMS zprávy (čtěte dále…)

Samsung představuje druhou generaci HDTV monitorů

Samsung

Přístroje připomínají klasický monitor, mají ale přidanou hodnotu v podobě možnosti připojení mobilních zařízení – a to nejen notebooků, ale také tabletů a chytrých mobilních telefonů. Konkrétně se jedná o zařízení Samsung Smart Station Série 7 a monitory HDTV Série 7 (čtěte dále…)

CES Unveiled: ochutnávka technologických novinek (2. část)

Allure

Hráli jsme si s příslušenstvím pro iPhony, obrovským dotykovým displejem od 3M, unikátním domácím počítačem nebo parádní rozšířenou realitou na iPadu. Dalších gadgetů jsme ale vyzkoušeli desítky (čtěte dále…)

Lexar přihrává dvě rychlé série flash disků s USB 3.0

Lexar JumpDrive S73

Doba USB 3.0 přichází a s ní také nová zařízení a výrobci, kteří výhody nového rozhraní využít. Jedním z nich je také Lexar, který představuje hned dvě nové série USB flash disků, které využívají vysoké přenosové rychlosti. Jedná se o JumpDrive S73 a JumpDrive Triton (čtěte dále…)

 SolarKindle

SolarKindle Cover

 Pouzdro pro e-reader se solární nabíječkou a lampičkou pro noční čtení. Zařízení tak smaže hned dvě nevýhody populární čtečky: chybějící podsvětlení displeje a horší odolnost. Navrch přidejte nabíječku, která za hodinu prodlouží život Kindlu o tři dny čtení. Stojí ale skoro stejně jako nový Kindle (čtěte dále…)

 CES Unveiled – nejzajímavější hračky veletrhu

Powerbag CES

Syn Boba Marleyho představil vlastní hudební značku spolu s reproduktory, sluchátky a dokovacími stanicemi. Už jste viděli chytrý termostat Nest, osobního lékaře pro iPhone – Tinke nebo smartphonem ovládanou helikoptéru WiSpi? (čtěte dále…)

 Victorinox SSD: i MacGyver by záviděl

Victorinox SSD

Legendární švýcarský výrobce armádních nožů představil novou „kudlu“, která místo vývrtky obsahuje superrychlou flashku. Čte rychlostí až 220 MB/s, zapisuje 150 MB/s a bude se prodávat s kapacitou 1 TB. Kromě displeje nabízí i HW šifrování. Ale stojí tolik co ojeté auto (čtěte dále…)

Videohovory na Skypu v rozlišení 1080p

Logitech HD Pro Webcam C920

V roce 2012 už uvidíme své přátele ve Full HD. Skype začal podporovat velmi vysoké rozlišení, ale zřejmě jen s novými webkamerami. Jednu takovou – HD Pro Webcam C920 – představil Logitech. Má automaticky zaostřovanou optiku od Carl Zeiss a stereo mikrofony s redukcí šumu (čtěte dále…)


Článek je neustále aktualizován.

Byl pro vás článek přínosný?