Hlavní navigace

Cortana pro všechny. Microsoft chce, aby se s PC s Windows bavil každý mobil

26. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Konzistentní zážitek napříč platformami se Microsoft pokusí nabídnout prostřednictvím aplikace Phone Companion. Bude přítomná ve Windows 10 pro osobní počítače a pomůže vám propojit smartphone s počítačem bez ohledu na platformu. Bezproblémově a rychle nastavíte přístup tak, abyste mohli synchronizovat obsah s počítačem.

 

Prostě vyberete z nabídky operační systém v mobilu a bude vymalováno. Skoro. Další kroky nebude třeba podnikat, pokud budete mít mobil s Windows. Android a iOS asi však ještě vyžádají další kroky. Ty budou patrně spočívat hlavně v instalaci příslušných aplikací. Abyste např. měli své poznámky k dispozici všude, budete potřebovat OneNote atd.

Microsoft využije stávající služby, které už z velké části můžete používat na různých platformách. Desítky v tomto tedy nepřinesou revoluci, pouze vše dotáhnou do zdárného konce. Větší pecka je, že Microsoft oficiálně oznámil příchod Cortany na Android a iOS. Phone Companion vám pomůže s instalací.

" frameborder="0" allowfullscreen>

Bude obrovská výhoda mít osobní asistentku, která toho o vás tolik ví, úplně všude. Tím se Cortana dostane do vedení, protože jak Apple, tak Google si své asistenty nechávají pouze pro své operační systémy. Pokud budete chtít časem změnit platformu, Cortana vás bude následovat, což vám rozhodování při příštím nákupu usnadní.

Některé věci aplikaci na konkurenčních platformách dostupné hned z logických důvodů nebudou. Týká se to např. přepínání nastavení, otevírání aplikací nebo vyvolání pronesením fráze „Hey Cortana.“

Kdy budou novinky venku? Phone Companion si jako první vyzkouší účastníci programu Windows Insider v novém sestavení Windows 10, které dorazí do pár týdnů. Cortana pro Android bude k vyzkoušení na konci června a pro iPhony pak někdy koncem roku. Pro pořádek dodávám, že se nějaké novinky týkají Xbox Music, o těch se nicméně nemá smysl bavit, když je u nás služba stále nedostupná.

Zdroj: Blogging Windows

Byl pro vás článek přínosný?